Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ομορφες εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Βέροια
Βέροια
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Κατερίνη και Ξινό Νερό της Φλώρινας.

Στη Βέροια, οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη προσέλευση νεολαίας και εργαζομένων της περιοχής και κορυφώθηκαν με μεγάλο ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι από την ορχήστρα «Το Λαϊκόν». Μίλησε ο Γιώργος Καψάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη στήριξη των αγώνων των απολυμένων εργαζομένων στον «Βαρβαρέσο», που η εργοδοσία τους πέταξε στον δρόμο με χρωστούμενα χρόνων. Αλλά και των αγώνων των αγροτών, των εργαζομένων για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον αγώνα της νεολαίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στην Κατερίνη, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στον χώρο του Φεστιβάλ και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με hip hop μουσική από τον Kappa. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολούθησε λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «Γιαγκίνιδες».

Επίσης, στις Σέρρες, παρά τον άστατο καιρό, οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν μια πρώτη συγκέντρωση και συνάντηση με τους φίλους του Κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ο κόσμος διασκέδασε με τραγούδια του λαϊκού σχήματος των Γιάννη Δέντσα, Εύας Σοφιάδου, Δημήτρη Ψαρρά, ενώ η ρέγκε μουσική των BAILEMOS ξεσήκωσε το πλήθος στο κλείσιμο του προγράμματος.

Κατερίνη
Κατερίνη
Με μεγάλη επιτυχία και με την πιο μαζική συμμετοχή της τελευταίας δεκαετίας έγιναν και οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη, που φέτος πραγματοποιήθηκαν σε νέο χώρο, στο πάρκο Λιμνίου. Μίλησε ο Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η θέση κάθε πρωτοπόρου νέου και νέας που αμφισβητεί τη σημερινή πραγματικότητα, βρίσκεται στις γραμμές της ΚΝΕ, που προετοιμάζει τους νέους για τα «σπουδαία και μεγάλα» που έχουμε μπροστά μας.

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» με τραγούδια δικά τους αλλά και του Θάνου Μικρούτσικου, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, των αδελφών Κατσιμίχα κ.ά. Η βραδιά έκλεισε με το «Σχήμα Πλατάνου» συνδυάζοντας λαϊκά, παραδοσιακά και θρακιώτικα τραγούδια, με τους επισκέπτες του Φεστιβάλ να σέρνουν τον χορό!

Τέλος, στο Ξινό Νερό Φλώρινας, η κεντρική πλατεία γέμισε το βράδυ της Δευτέρας ξανά με κόσμο, με κέφι και πολύ χορό, φέρνοντας στην επιφάνεια μνήμες από το 2ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που πραγματοποιήθηκε εκεί το 1976. Στην εκδήλωση μίλησε ο Μιχάλης Τσιγγένης, στέλεχος της ΚΝΕ, και η βραδιά κορυφώθηκε με παραδοσιακό γλέντι από το συγκρότημα «Μουσικόραμα» που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.


Ξάνθη
Ξάνθη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ