Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός είναι μια τεράστια δύναμη

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις εκδηλώσεις στο Αιγάλεω

«Σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας παλιές και νέες δυσκολίες, τα Φεστιβάλ έδειξαν ότι αντέχουν, αναπτύσσονται, βελτιώνονται, εκσυγχρονίζονται, σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της Ιστορίας, γιατί άντεξε και δυναμώνει το ΚΚΕ.

Και συνεχίζει με την ίδια ορμή και ζωντάνια, όπως και πριν από 50 χρόνια, μιλάει στην καρδιά και το μυαλό της νεολαίας, νεανικό αλλά ταυτόχρονα ώριμο, ανανεωμένο, ποτέ όμως υποταγμένο στη μόδα που επιβάλλει το σύστημα, οι έμποροι του Πολιτισμού, οι χορηγοί. Φτιάχνεται μόνο από το μεράκι, την ανιδιοτέλεια και την εθελοντική προσφορά των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχει άλλος θεσμός που να ενεργοποιεί, να κινητοποιεί τόσες χιλιάδες νέους και νέες.

Το Φεστιβάλ συνεχίζει γιατί πάνω από όλα είναι επίκαιρες και αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τον σοσιαλισμό. Γιατί κατάφερε η ΚΝΕ να συνδυάσει σε μια εμπνευσμένη μορφή τις πολιτιστικές, αθλητικές και πολιτικές εκδηλώσεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς με την καθημερινή δράση της ΚΝΕ, με το Πρόγραμμα και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Είμαστε πλέον πάρα πολλοί όσοι περιμέναμε πώς και πώς να ξεκινήσουν οι εργασίες και η προετοιμασία για το Φεστιβάλ κάθε χρόνο.


Τα 50 χρόνια έφτιαξαν πολλές γενιές νέων κομμουνιστών που μάθαμε να δουλεύουμε με αυταπάρνηση και μεράκι, με συλλογικό τρόπο να νικάμε δυσκολίες, να βγαίνουμε νικητές αντλώντας δύναμη από το δίκιο των σκοπών μας, το Κόμμα μας και το δέσιμο της Οργάνωσης με τις μάζες των νέων ανθρώπων. (...)

Μια ξεχωριστή πλευρά είναι η συμβολή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην προετοιμασία μεγάλων αγώνων της νεολαίας που εξελίχθηκαν τον χειμώνα που ακολουθούσε το ταξίδι του και τις κεντρικές εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη. (...)

Αποκτούσαν, όπως γίνεται και σήμερα, πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά, οργανωτικό χαρακτήρα, για να βγει η νέα γενιά στο προσκήνιο των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, για να γίνει η ΚΝΕ πιο δυνατή, να ισχυροποιήσει τους δεσμούς με την εργαζόμενη νεολαία, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών.

Η ΚΝΕ είναι σάρκα από τη σάρκα τους και με τη συμβολή τους δυνάμωνε η πάλη της, έμπαιναν νέες δυνάμεις στη μάχη για την αναγέννηση, την αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να τροφοδοτείται το ΚΚΕ με νέους αγωνιστές (...)

Πιο δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής

Οι εξελίξεις και οι πολιτικές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη σε Ελλάδα και Ευρώπη, και οι οποίες δεν προμηνύουν τίποτα καλό για τους λαούς.

Το νέο στοιχείο που υπάρχει είναι ότι στη χώρα μας υπάρχει μία υπολογίσιμη δύναμη για να δυναμώσει η πάλη του λαού, για να ανοίξει κυρίως ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον.

Και αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις τη χρονιά που πέρασε και οι ευρωεκλογές, με ξεχωριστή σημασία την πολιτική επιρροή που καταγράφει το ΚΚΕ στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες, όπως σε όλους τους δήμους του Δυτικού Τομέα, στους οποίους το ΚΚΕ συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, στη νεολαία, στους νέους εργαζόμενους, στους φοιτητές, όπου παραμονές των φοιτητικών εκλογών η "Πανσπουδαστική" βγήκε για 3η χρονιά πρώτη δύναμη ξανά.

Σε μεγάλα συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και πολυπληθείς οργανωμένους κλάδους οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους κομμουνιστές στις διοικήσεις των σωματείων, όπως γίνεται στα μεγάλα νοσοκομεία, ιδιαίτερα μετά τα όσα έζησαν με την πανδημία, που όλοι είδαμε ότι τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους προτεραιότητα είχαν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ζωές μας.

Οπως έγινε σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, στην οποία ψήφισαν 50.000 εκπαιδευτικοί και ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο που στηρίζουν οι κομμουνιστές και άλλοι συμπορευόμενοι αγωνιστές δάσκαλοι πρώτη δύναμη για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της Ομοσπονδίας, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας του δημόσιου τομέα, που ιδρύθηκε το 1922, κατακρημνίζοντας τις κυβερνητικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Βλέπουμε ότι το αυξημένο ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ σε μία ακόμα εκλογική μάχη δεν είναι συγκυριακό, αλλά "πιστοποιεί" τις προϋποθέσεις για να σταθεροποιηθεί και να δυναμώσει όσο γίνεται σήμερα το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Τώρα, σ' αυτές τις συνθήκες, διαμορφώνεται μια πραγματικότητα, που αποτυπώνει δυσκολίες αλλά και δυνατότητες. (...)

Στον δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ. Εδώ είναι η διέξοδος. Οι νέοι και οι νέες στις γραμμές της ΚΝΕ. Κανένας συσχετισμός δεν είναι κοκαλωμένος, κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Τίποτα δεν είναι ακλόνητο και αναλλοίωτο. Ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός είναι μια τεράστια δύναμη.

Η διέξοδος για τον λαό δεν υπάρχει στην εναλλαγή κυβερνήσεων. Το έργο αυτό το έχουμε δει πάρα πολλές φορές με πολλά και διαφορετικά κόμματα και χρώματα. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. Η βαρβαρότητα δεν γιατρεύεται.

Αυτό που ανησυχεί την αστική τάξη και τα επιτελεία της είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής πάλης, η προοπτική της κοινωνικής συμμαχίας, η συσπείρωση περισσότερων δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση.

Εκεί κατατίθεται το αυξημένο ποσοστό του ΚΚΕ: Σε κάθε πρωτοβουλία του Κόμματος, σε κάθε αγωνιστική δράση μέσα στο κίνημα, σε κάθε παρέμβαση, με στόχο να μετατρέπει την υπαρκτή αμφισβήτηση σε σύγκρουση, και μάλιστα από καλύτερες θέσεις, με την κυρίαρχη πολιτική, με την εξουσία του κεφαλαίου. (...)

Μην μένετε θεατές σε μια συζήτηση που αφορά τις καρέκλες και νέα σχήματα που θα υπηρετήσουν με συνέπεια μνημόνια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και άλλους πρόθυμους που κολλάνε συνήθως σε τέτοια παζάρια όπως η μύγα στην κοπριά.

Σας καλούμε να ενταχθείτε μαζί με το ΚΚΕ σε αυτήν τη σπουδαία προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, που ήδη αποδίδει καρπούς, και που οι δυνατότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες. (...)

Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις στην εργατική τάξη, στον λαό μας.

Προχωράμε με θάρρος και δύναμη μέχρι το τέλος, για να καταφέρουμε να χτίσουμε όλοι μαζί το 1ο Φεστιβάλ στη νέα κοινωνία που ονειρευόμαστε, την πρώτη μεγάλη γιορτή νεολαίας σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα καπιταλιστικά δεσμά!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) - Ρωσία(2020-09-17 00:00:00.0)
Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων(2014-07-06 00:00:00.0)
Κάνε κι εσύ δική σου υπόθεση την επιτυχία του Φεστιβάλ(2013-07-23 00:00:00.0)
Για την ιστορία του Κόμματος και της ΚΝΕ(2008-06-19 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν την κόκκινη γιορτή(2001-09-09 00:00:00.0)
Αρχίζει η τετραήμερη κόκκινη γιορτή αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους(1999-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ