Παρασκευή 5 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, αυξάνοντας τις δυνάμεις της

Συνεχίζεται η νικηφόρα πορεία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), καθώς μετά την πρωτιά της στη ΔΟΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας, και στην ΟΛΜΕ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο ΔΣ, από τρίτη που ήταν, κατακτώντας τρεις έδρες, όσες και η ΔΑΚΕ, που παραμένει πρώτη δύναμη.

Αναλυτικά, στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ψήφισαν 296 αντιπρόσωποι και η ΑΣΕ έλαβε 67 ψήφους και 3 έδρες. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν: ΔΑΚΕ 80 ψήφους και 3 έδρες, ΣΥΝΕΚ 60 ψήφους και 2 έδρες, «Παρεμβάσεις» 56 ψήφους και 2 έδρες, ΠΕΚ 26 ψήφους και 1 έδρα, διάφορα άλλα ψηφοδέλτια 7 ψήφους.

Επιβεβαιώνεται ότι η σημαντική ενίσχυση της ΑΣΕ στην Ομοσπονδία και η αλλαγή συσχετισμών δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων. Φέρνει σε δύσκολη θέση τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ, που δυσκολεύονται να καθορίσουν από κοινού το τι και πώς θα ψηφίζεται, όπως γινόταν στο παρελθόν και στο προηγούμενο Συνέδριο.

Μάλιστα, και σε αυτό το Συνέδριο, πέρα από την ουσιαστική συζήτηση που έγινε για πολλά ζητήματα, όταν η ΑΣΕ κατέθεσε πρόταση για κήρυξη απεργίας - αποχής από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ, διαβλέποντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση συγκέντρωνε την πλειοψηφία, αποχώρησαν, με ξεκάθαρο στόχο να προκαλέσουν έλλειψη απαρτίας, ενώ λίγο αργότερα την ίδια τακτική (με διάφορες παλινωδίες) υιοθέτησαν και οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ.

Η ευθύνη για το ότι το Συνέδριο δεν κατέληξε σε απόφαση που να αποτυπώνει την εναντίωση του κλάδου στην αντιδραστική «αξιολόγηση», ούτε για μια σειρά άλλα θέματα, βαρύνει τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ, που τελικά αποχώρησαν, διαλύοντας το Συνέδριο.

Η ΑΣΕ, ενισχυμένη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, δεσμεύεται ότι «θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να παίξει η Ομοσπονδία τον ρόλο που πραγματικά πρέπει να έχει: Στήριγμα των εκπαιδευτικών, οργανωτής της αντίστασης, εμψυχωτής των αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ