Παρασκευή 5 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
33η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χιλιάδες νέοι και νέες στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συνάντηση στο Ποσείδι Χαλκιδικής

Ζωντάνια και μήνυμα αγώνα από τη μαζική συμμετοχή γέμισε χτες η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Ποσείδι, όπου έφτασε ο κύριος όγκος των κατασκηνωτών. Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, από όλη την Ελλάδα, από τον Εβρο μέχρι και την Κρήτη, έχουν φτιάξει μια όμορφη κόκκινη πολιτεία στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, σε ένα σπάνιας ομορφιάς μέρος.

Ούτε η βροχή ούτε οι καταιγίδες που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης «στάθηκαν ικανές» να ρίξουν το ηθικό και τη διάθεση των μελών και των φίλων της ΚΝΕ. Ούτως ή άλλως, η ΚΝΕ έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να διαχειρίζεται καταστάσεις με τη συνειδητή πειθαρχία, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη των μελών της.

Ετσι, με το που πέρασε η μπόρα, οι κατασκηνωτές ξεκίνησαν να στήνουν τις σκηνές τους με την υπόδειξη των συντρόφων τους από τις τοπικές Οργανώσεις, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και η καθαριότητα του πευκόφυτου δάσους που αγκαλιάζει το κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι.

Στη συνέχεια, δεδομένου ότι ο καιρός «έφτιαξε», δόθηκε σε όλους η ευκαιρία για στιγμές χαλάρωσης είτε στην παραλία για μια βουτιά, είτε κάτω από τη δροσερή σκιά στον χώρο της κατασκήνωσης.

Ξεχώρισε το ενδιαφέρον για την κεντρική έκθεση αφιερωμένη στα «25 χρόνια από τον βρώμικο πόλεμο των ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία», αλλά δεν έλειψαν τόσο οι μεμονωμένες βόλτες όσο και οι οργανωμένες επισκέψεις στην έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» που περιλαμβάνει παλιότερες αλλά και νέες εκδόσεις, με μεγάλες προσφορές ειδικά για την 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

Αργά το απόγευμα, με μεγάλη συμμετοχή από τις Οργανώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα δύο εκδηλώσεις: Η μια με τίτλο «Με ισχυρό ΚΚΕ πιάνουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων, της οργάνωσης, της ταξικής αλληλεγγύης», όπου μίλησε ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις από νέους εργαζόμενους και συνδικαλιστές, και η άλλη αφιερωμένη στα «80 χρόνια από τη δολοφονία της Ηλέκτρας Αποστόλου. Το παράδειγμά της φάρος για τις νέες αγωνίστριες», στο αμφιθεατράκι της κατασκήνωσης.


Αμέσως μετά ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα που όλοι οι κατασκηνωτές περίμεναν, με χιπ χοπ συναυλία με τους «Urban Pulse» και έντεχνο - λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι με τους «Tserna», που αναμενόταν να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σήμερα από το πρωί προγραμματίζεται να ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα (βλ. σελ. 14), που ανάμεσα σε στιγμές χαλάρωσης, διασκέδασης, θα περιλαμβάνει γνωριμία με σελίδες της ηρωικής Ιστορίας των αγώνων του λαού με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ενώ παράλληλα θα θέτει στο επίκεντρο το φετινό σύνθημα της κατασκήνωσης: «Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών». Η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα κορυφωθεί την Κυριακή 7 Ιούλη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Γ' Σώμα Στρατού - ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.






Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ