Παρασκευή 5 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανυποχώρητη στάση, σφυρηλατημένη με τα ιδανικά του οργανωμένου αγώνα

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση αφιερωμένη στην Ηλέκτρα Αποστόλου

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο το ενδιαφέρον ιδιαίτερα από μαθητές και μαθήτριες πραγματοποιήθηκε χτες στον χώρο της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ η εκδήλωση με τίτλο: «80 χρόνια από τη δολοφονία της Ηλέκτρας Αποστόλου. Το παράδειγμά της φάρος για τις νέες αγωνίστριες».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του κάμπινγκ του ΑΠΘ, που αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τις νέες και τους νέους που συμμετείχαν. Στην κεντρική ομιλία, η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στη ζωή και τη στάση της μεγάλης αγωνίστριας, αναδείχτηκε η αφοσίωσή της στην υπόθεση της εργατικής τάξης και η αλύγιστη στάση της.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ανάγνωση μαρτυριών και ντοκουμέντων από μέλη της ΚΝΕ για την ηρωίδα κομμουνίστρια. Η σεμνότητα του χαρακτήρα της, ο θαυμασμός από τους συντρόφους και συναγωνιστές της, η πίστη της στα υψηλά ιδανικά του ΚΚΕ, η ζωή και η δράση της αλλά και η αντοχή στα φριχτά βασανιστήρια ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια όσων παρακολούθησαν το αφιέρωμα που επιμελήθηκε η ΚΝΕ προς τιμήν της. Συγκίνηση προκάλεσε η απαγγελία του ποιήματος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στην Ηλέκτρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον όμορφο χώρο του αμφιθεάτρου δίπλα στην παραλία με προβολή βίντεο που είχε επιμεληθεί η ΚΝΕ για την Ηλέκτρα Αποστόλου, στο πλαίσιο της σειράς για τους ήρωες της ΟΚΝΕ.


  • Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της Αφροδίτης Μπόμπολη στην εκδήλωση θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ