Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέος πολύνεκρος εκτροχιασμός

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΡΑΓΑ.--

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χτες, είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί και οι τραυματίες φτάνουν τους 85. Δεκαπέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι 70 περίπου φέρουν ελαφρά τραύματα.

Το δυστύχημα έγινε όταν η επιβατική αμαξοστοιχία που είχε αναχωρήσει από το Λονδίνο με προορισμό το Νόρφολκ στην ανατολική Αγγλία, εκτροχιάστηκε στο Πότερς Μπαρ του Χερτφορσάιρ, βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας. Τα αίτια του εκτροχιασμού δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, το τρένο προσέκρουσε πρώτα σε γέφυρα και κατόπιν στην αποβάθρα του σταθμού του Πότερς Μπαρ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μάλιστα ότι η γέφυρα κατέρρευσε παγιδεύοντας τουλάχιστον μία γυναίκα κάτω από τα συντρίμμια.

Πρόκειται για το τελευταίο σε μια σειρά πολύνεκρων σιδηροδρομικών δυστυχημάτων που κλονίζουν τη Βρετανία από το 1997, όταν και άρχισε η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. Στο μεταξύ, δέκα Αμερικανοί στρατιώτες, τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, τραυματίστηκαν χτες, όταν το τρένο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με τοπικό συρμό στη Δημοκρατία της Τσεχίας, κοντά στο Κάρλοβι Βάρι, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Πράγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ