Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πολύνεκρη επιχείρηση κατά της «Χεζμπολάχ»

Σεισμός 5 Ρίχτερ αναφέρθηκε στη βορειοδυτική χώρα

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ .-

Πέντε Τούρκοι αστυνομικοί και δύο ισλαμιστές σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην πόλη Βαν της Ανατολικής Τουρκίας. Το επεισόδιο έγινε χθες τα ξημερώματα, όταν η Αστυνομία περικύκλωσε δύο σπίτια και ζήτησε από αυτούς που ήταν μέρα να παραδοθούν. «Απάντησαν πυροβολώντας», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Ακολούθησε η μάχη στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί και έξι τραυματίστηκαν. Από τα πυρά των αστυνομικών σκοτώθηκαν δύο ισλαμιστές - μέλη της οργάνωσης «Χεζμπολάχ». Η αστυνομία εκτιμά ότι τραυματίστηκε ένας τρίτος ισλαμιστής, αλλά κατάφερε να διαφύγει. Η Αστυνομία περικύκλωσε τα δύο σπίτια στα οποία βρίσκονταν οι ισλαμιστές στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων σ' όλη τη χώρα, για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Χεζμπολάχ». Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί εκατοντάδες άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέλη της οργάνωσης. Σε κρησφύγετα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «Χεζμπολάχ» έχουν βρεθεί περισσότερα από 50 πτώματα, που πιστεύεται ότι είναι θύματα της οργάνωσης.

Σεισμός 5 Ρίχτερ, δίχως θύματα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε χθες στις 08:56 το πρωί, τοπική ώρα, τη βορειοδυτική Τουρκία, όπως μετέδωσαν το Πρακτορείο Ανατολή και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε βόρεια του Μπόλου, μεταξύ Αγκυρας και Κωνσταντινούπολης, όπου επίσης έγινε αισθητός ο σεισμός. Το Μπόλου και η γύρω περιοχή είχαν πληγεί από ισχυρό σεισμό στις 12 Νοεμβρίου από τον οποίο βρήκαν το θάνατο 1.113 άνθρωποι και 5.000 τραυματίστηκαν (κατά τον επίσημο απολογισμό).

Η δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Μπόλου. Πολλοί γονείς έτρεξαν στα σχολεία της πόλης, στα οποία διακόπηκαν τα μαθήματα. Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Καντίλι της Κωνσταντινούπολης ανέφερε, λίγο αργότερα, ότι το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε ανάμεσα στο Μπόλου και το Μένγκεν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μπόλου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «μετασεισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ