Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιούνται για το Νοσοκομείο Σερρών

Συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Σερρών οργανώνει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών (ΕΝΙΣ) την Πέμπτη 18 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, και καλεί τον λαό να συμμετάσχει μαζικά με τους φορείς του.

Να μη συμβιβαστεί με τη συνειδητή υποβάθμιση του νοσοκομείου, να απαιτήσει να σταματήσουν οι μετακινήσεις παθολόγων, να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, ώστε οι υγειονομικοί να δουλεύουν με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους ασθενείς τους. Να αγωνιστούν για ένα νοσοκομείο που θα καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών σε υπηρεσίες Υγείας, δωρεάν και χωρίς αναμονές.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει η ΕΝΙΣ, στο Νοσοκομείο Σερρών είναι καλυμμένο μόλις το 54% των οργανικών θέσεων. Είναι κλειστά τα Εξωτερικά Ιατρεία Παθολογικής, Διαβητολογικό, Υπερτασιολογικό, Ουρολογικό, Ιατρείο Πόνου. Τα εν λειτουργία Εξωτερικά Ιατρεία έχουν αναμονή τα περισσότερα μεγαλύτερη των 3 μηνών. Η λίστα τακτικών χειρουργείων έχει μεγάλη αναμονή.

Την ίδια ώρα οι γιατροί εργάζονται πολύ περισσότερο από το ασφαλές ωράριο που ορίζουν οι μελέτες και οι νόμοι του κράτους. Παραβιάζεται το ανώτερο όριο εργασίας, που είναι οι 48 ώρες τη βδομάδα. Γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων πραγματοποιούν πάνω από 10 εφημερίες τον μήνα, όπως οι αναισθησιολόγοι, οι γιατροί στη ΜΕΘ, οι ακτινολόγοι κ.λπ. Οι περισσότεροι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποιούν τουλάχιστον 7 - 8 εφημερίες τον μήνα.

«Το Νοσοκομείο Σερρών δεν μπορεί ούτε να καλύψει τις ανάγκες του λαού σε υπηρεσίες Υγείας, λόγω της υποστελέχωσης, ούτε να λειτουργήσει με ασφάλεια, όπως αυτή καθορίζεται από μελέτες και νόμους για τα ωράρια εργασίας των γιατρών, που σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας», αναφέρει η ΕΝΙΣ.

Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «αντί να καλύψουν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό, μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τα καλούν να "επιβιώσουν" στην ελεύθερη αγορά, σαν να είναι πολυκαταστήματα που πουλάνε προϊόντα. Το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό: Συγχωνεύσεις κλινικών και Τμημάτων, κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων που είναι "κοστοβόρα" και δεν έχουν κέρδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ