Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ σήμερα απέναντι σε μια ακόμα «φιέστα»

Επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας από Διοίκηση και κυβέρνηση

MotionTeam

Με 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη και συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου προγραμματίζεται η κυβερνητική φιέστα για τα εγκαίνια του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων, απαντούν οι εργαζόμενοι στον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση, που την ίδια στιγμή καθυστερεί την έγκριση της ΣΣΕ που υπογράφηκε εδώ και έναν μήνα, επιχειρώντας να κόψει τις απολαβές που συμφωνήθηκαν.

Μάλιστα, η Διοίκηση του ΟΑΣΘ αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη ενάντια στην απεργία, χαρακτηρίζοντάς την «άκρως αντικοινωνική» και επικαλούμενη την «ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού σε μία μέρα κατά την οποία αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες». Κι αυτό, ενώ ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τη λειτουργία κλιματισμού σε όλα τα λεωφορεία και οι πολίτες παστώνονται και ψήνονται σαν σαρδέλες.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων, «για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ Διοίκησης ΟΑΣΘ και εργαζομένων, εγκεκριμένη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προφορικά συμφωνημένη με το υπουργείο Οικονομικών, εδώ και έναν μήνα περιφέρεται από γραφείο σε γραφείο, βρίσκοντας συνεχώς αβάσιμα προσχήματα και ανούσιες δικαιολογίες για την οριστική έγκρισή της».

Καλούν τους κυβερνώντες να πάψουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους και να τους κρατάνε ομήρους. Και διεκδικούν την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Τέλος ενημερώνουν ότι για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων. Τα ειδικά οχήματα εξυπηρέτησης των ΑμεΑ και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου θα κυκλοφορήσουν κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ