Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της «Μέριμνας» στην Πάτρα

Απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των οφειλόμενων μισθών

Συνέχεια στη 48ωρη απεργία τους και χτες έδωσαν με μαζική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο ΑμεΑ της «Μέριμνας» στην Πάτρα, που απαιτούν την πληρωμή των μισθών τους για δύο μήνες.

Πρόκειται για πρόβλημα που μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και για τους ωφελούμενους του ιδρύματος (περίπου 115 άτομα) με τις οικογένειές τους, καθώς το ίδρυμα θα κλείσει όπως κάθε χρόνο τον Αύγουστο, με κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοί του που βγαίνουν σε άδεια, με άγνωστο το τι πρόκειται να συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Χτες, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της πρώτης 48ωρης απεργίας τους, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τους εργαζόμενους να απαιτούν να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων για την πληρωμή τους και την απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου.

Στην παρέμβαση στον περιφερειάρχη δεν δόθηκε καμιά ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους, ενώ παρά την «αναγνώριση» του προβλήματος, αμφισβητήθηκε και η λύση που προτείνουν οι εργαζόμενοι, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία και του συγκεκριμένου ιδρύματος.

Απαιτήθηκε, επιπλέον, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, αφού η έλλειψη χρηματοδοτήσεων που επικαλείται και η διοίκηση είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν και προσλήψεις συμβασιούχων. Υπό αυτές τις συνθήκες, το υπάρχον προσωπικό εκτελεί και καθήκοντα άλλων ειδικοτήτων απ' αυτές που έχει προσληφθεί, με τους εργαζόμενους να απαιτούν και προσλήψεις μονίμων με όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

«Είμαστε σταθερά δυόμιση μήνες απλήρωτοι», σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου της «Μέριμνας», Νίκος Αντωνόπουλος, απαιτώντας σταθερή χρηματοδότηση για το ίδρυμα. Τόνισε ότι τα χρήματα που λαμβάνει το ίδρυμα από το κράτος είναι ίδια εδώ και 15 χρόνια, την ίδια ώρα που όλα τα λειτουργικά κόστη έχουν εκτοξευτεί.

Μετά την Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την αντιδήμαρχο Υγείας, Βίβιαν Σαμούρη, ευχαριστώντας οι εργαζόμενοι και για την αντίδραση της δημοτικής αρχής, καθώς και την παρέμβασή της στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αύριο Πέμπτη στις 11.30 π.μ.

Οπως ανακοινώθηκε επίσης, στην αυριανή παρέμβαση στο υπουργείο θα συμμετέχει εκτός της δημοτικής αρχής και του Εργατικού Κέντρου και το σωματείο των εργαζομένων. Δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και τα ΝΠΔΔ, Αννα Πελεκούδα, καθώς και το μέλος της Διοίκησης του ΕΚΠ, Βασίλης Βασιλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ