Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ολο και πιο σημαντικές η ανταλλαγή πείρας και οι κοινές δράσεις

Αποσπάσματα από χαιρετισμούς Κομμουνιστικών Νεολαιών που φιλοξενήθηκαν στο Ποσείδι στην 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση

RIZOSPASTIS

Η παρουσία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις αντιπροσωπειών από επτά Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης σφράγισε τη διεθνιστική διάσταση της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης. Εξάλλου, τα τραπεζάκια των ξένων Οργανώσεων αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην κατασκήνωση.

Στην κατασκήνωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από: Το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία, τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών της Ισπανίας, την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, το Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ολλανδία, το Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, την Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας και την Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό, Κομμουνιστικές Νεολαίες απευθύνουν χαιρετισμούς προς την 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ με ευχαριστίες για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και ανάμεσα σε άλλα σημειώνουν τα εξής:

Το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ολλανδίας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«(...) Η τωρινή περίοδος χαρακτηρίζεται από την αύξηση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιφάσεων. Οι κοινές δράσεις των Νεολαίων μας, οι συναντήσεις, η ανταλλαγή πείρας και ο συντονισμένος μας αγώνας γίνονται όλο και περισσότερο σημαντικά. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία των χωρών μας είναι αντιμέτωποι με μια νέα ένταση της επίθεσης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

(...) Η σημαντική νίκη στους φοιτητικούς συλλόγους και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αποδεικνύουν τον αγώνα των εργατών της Ελλάδας. Παρ' όλα αυτά τα ποσοστά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική επιρροή, αλλά είναι ένδειξη της πλατιάς πολιτικής δουλειάς και της επιρροής της ΚΝΕ και του ΚΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς, γειτονιές και στους δρόμους. Αυτή η νίκη μας ενθαρρύνει ως κομμουνιστές στην Ολλανδία και στην Ευρώπη. Μας εμπνέει και επιβεβαιώνει την ανάγκη για ισχυροποίηση του αγώνα κατά της δικής μας αστικής τάξης και της ιμπεριαλιστικής ΕΕ».

***

Η Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«(...) Στο σημερινό παγκόσμιο τοπίο πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση ενάντια στις ίδιες δυνάμεις που οδήγησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συνεχίζουν να ασκούν την επιρροή τους, χρησιμοποιώντας οικονομική πίεση, στρατιωτική επέμβαση και πολιτιστική ηγεμονία για να υπονομεύσουν τα σοσιαλιστικά κινήματα σε όλο τον κόσμο. Στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση περιοχών, στη δημιουργία εξάρτησης και στην εξόρυξη πόρων, όλα αυτά ενώ προωθούν μια αφήγηση περί καλού και δημοκρατίας.

Πρέπει επομένως να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό και ανθεκτικό κομμουνιστικό κίνημα ικανό να αντέξει τις πολύπλευρες επιθέσεις του καπιταλισμού. Αυτό απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που ενσωματώνει οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις. Σημαίνει καλλιέργεια μιας βαθιάς αίσθησης διεθνιστικής αλληλεγγύης και διδαχή από την πείρα άλλων που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιους αγώνες. Πρέπει να απορρίψουμε τις ψεύτικες υποσχέσεις του "σοσιαλισμού της αγοράς" και να επιβεβαιώσουμε την αφοσίωσή μας στις επαναστατικές αρχές που μας καθοδηγούν. (...)

Πρέπει, όπως και οι προκάτοχοί μας, να πούμε: Οχι πόλεμος, αλλά ταξικός πόλεμος! Για Ειρήνη και Ψωμί!».

***

Το Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας της Αυστρίας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«(...) Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η κρίση του καπιταλισμού γίνεται όλο και πιο φανερή και μαζί της μεγαλώνει και ο κίνδυνος ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Αλλά ταυτόχρονα ενισχύεται επίσης η δυνατότητα μιας παγκόσμιας αλλαγής, ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς καταπίεση, χωρίς τον ιμπεριαλισμό. Αυτός ο κόσμος είναι εφικτός αν αγωνιστούμε μαζί γι' αυτόν.

Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας και ας εντείνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και υπέρ του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Ας υπερασπιστούμε έναν κόσμο στον οποίο η δικαιοσύνη, η ισότητα και η αλληλεγγύη είναι οι υψηλότερες αρχές. Εναν κόσμο στον οποίο η ανθρωπότητα θριαμβεύει επί της απληστίας για κέρδος. Εναν σοσιαλιστικό κόσμο.

Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη! Κάτω ο ιμπεριαλισμός! Σας ευχαριστώ πολύ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ