Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δυναμώνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο

Σχόλιο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή τις διαφημίσεις τραπεζών για «φοιτητικά δάνεια»

«Και επισήμως "φοιτητικά δάνεια", αφού... το κόστος σπουδών δεν βγαίνει!», σχολιάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με αφορμή τις διαφημίσεις για φοιτητοδάνεια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τράπεζες.

«Τελικά - σημειώνει το ΜΑΣ - με την επιχειρηματική δράση των πανεπιστημίων να απορροφά τα κονδύλια σε βάρος των αναγκών των ιδρυμάτων, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, την τραγική έλλειψη των εστιών και την αύξηση των τιμών της αγοράς ακινήτων, τους κόφτες της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που σπρώχνουν όλο και περισσότερους για σπουδές στον ιδιωτικό τομέα, τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και την πλήρη αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων, διαμορφώνεται για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους ένα δεδομένο... για να σπουδάσεις πρέπει να χρεωθείς!

Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν στους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες και τις οικογένειές τους οι διάφορες διαφημίσεις για τα λεγόμενα "φοιτητικά δάνεια"», τονίζει μεταξύ άλλων το ΜΑΣ, σχολιάζοντας την πολιτική που κάνει τις τράπεζες να στήνουν πάρτι με τα «φοιτητικά δάνεια» στις πλάτες των φοιτητών.

Και καταλήγει:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας δεν πρόκειται να ανεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Ο δίκαιος αγώνας μας για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, για πτυχία με αξία, τώρα δυναμώνει.

Μαζί με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό θα βρεθούμε μπροστά για να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ