Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέες φωνές για απόσυρση του Μπάιντεν

Πληθαίνουν οι φωνές των Δημοκρατικών που εκφράζουν αμφιβολίες για την υποψηφιότητα του 81χρονου Τζο Μπάιντεν μετά και την κακή επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Ρεπουμπλικάνο Ντ. Τραμπ, όπου εμφανίστηκε να χάνει τα λόγια του.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκ των κορυφαίων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, Ν. Πελόζι, δήλωσε ότι επαφίεται στον Μπάιντεν να αποφασίσει αν θα παραμείνει υποψήφιος. «Τον προτρέπουμε όλοι να λάβει μια απόφαση, επειδή ο χρόνος πιέζει», είπε, ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε πριν λίγες μέρες ότι δεν αποχωρεί.

Να αποσυρθεί από την κούρσα της προεδρίας καλεί τον Μπάιντεν και ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας από τους επιφανείς υποστηρικτές και χρηματοδότες των Δημοκρατικών.

Αφού έπλεξε το εγκώμιο του Μπάιντεν, ο Κλούνεϊ σημείωσε ότι «η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στον χρόνο. Είναι οδυνηρό, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν μαζί πριν από τρεις βδομάδες, σε φιλανθρωπική εκδήλωση, δεν ήταν ο Μπάιντεν του 2010, ούτε καν του 2020. Ηταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες του ΝΑΤΟ οι οποίοι είναι και ηγέτες του G7 έχουν αμφιβολίες ότι ο Μπάιντεν θα μπορέσει να υπηρετήσει άλλη μια θητεία εφόσον επανεκλεγεί τον Νοέμβρη, αναφέρει η «Washington Post» και προσθέτει ότι «έμειναν έκπληκτοι με το πόσο μεγαλύτερος» φαινόταν στη Σύνοδο Κορυφής του G7, στην Ιταλία, στα μέσα Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ