Σάββατο 27 Ιούλη 2024 - Κυριακή 28 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΑΠΟ «PREDATOR» KAI EYΠ
Νέα στοιχεία δείχνουν κοινό κέντρο

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας insidestory.gr, που ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση στην έρευνα που γίνεται μετά την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχ. Ζήση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με το κατασκοπευτικό λογισμικό «Predator», αναφέρει ότι αυτό το σύστημα και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) είχαν κοινούς στόχους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη διασταύρωση της λίστας των προσώπων που μολύνθηκαν με το παράνομο λογισμικό, την οποία συνέταξε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από τα 87 πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί από το «Predator» για τα 27 είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ, γεγονός που δείχνει ότι «οι νομότυπες (και συχνά καταχρηστικές) επισυνδέσεις και οι παράνομες παρακολουθήσεις εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο και είναι σε γνώση του πρωθυπουργικού γραφείου».

Ανάμεσα στους κοινούς στόχους νόμιμης και παράνομης υποκλοπής επικοινωνιών βρίσκονται υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, αλλά και ένας εφοριακός, ένας εισαγγελέας και μια τραπεζικός.

Και αυτοί οι στόχοι φαίνεται να είναι η «κορυφή του παγόβουνου», αφού οι χιλιάδες «νόμιμες» επισυνδέσεις της ΕΥΠ κάθε χρόνο, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση του «Predator», επιβεβαιώνουν ότι «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων». Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ, την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

ΚΚΕ: Οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν το αντιδραστικό νομικό θεσμικό πλαίσιο που εντείνει τη μαζική παρακολούθηση

Σε σχόλιό του το Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει ότι «οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ καταγγέλλει και αναδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια: Ενα βαθιά αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις και στο κράτος να εντείνουν τη μαζική και προληπτική παρακολούθηση, για να προωθούν με όλα τα μέσα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που υπηρετούν.

Αυτό το σάπιο πλαίσιο "προστασίας της εθνικής ασφάλειας" έστρωσε το έδαφος και στην κυβέρνηση της ΝΔ, οι ευθύνες της οποίας για τις παρακολουθήσεις είναι τεράστιες και αδιαμφισβήτητες. Αυτή είναι η "ταμπακιέρα", για την οποία τα άλλα κόμματα δεν μιλούν: Το κρατικό δόγμα "ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων", που έχει τη σφραγίδα και στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Γι' αυτό τέτοιου είδους λογισμικά, με βάση Κανονισμούς και κατευθύνσεις της ΕΕ, έκαναν τον "γύρο της Ευρώπης", με αντίστοιχα σκάνδαλα να αποκαλύπτονται σε δεκάδες χώρες. Το κρίσιμο είναι ότι αυτό το αντιδραστικό οπλοστάσιο βάζει σταθερά στο στόχαστρο τον λαό και τη νεολαία, τις διεκδικήσεις τους, το κίνημα και τις ιδέες που ενοχλούν το κεφάλαιο, το κράτος και τις κυβερνήσεις του. Ειδικά σήμερα, που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί "χτυπάνε κόκκινο" και στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή, ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνεί, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, ενάντια στο σύστημα και σε όλους τους μηχανισμούς του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ