Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπαράθεσης συνέχεια με επίκεντρο την «πολακιάδα»

Με επίκεντρο τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη απ' την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκ μέρους των «87» διατυπώθηκε η αξίωση να διαγραφεί ο Π. Πολάκης κι από μέλος του κόμματος, με τον Στ. Κασσελάκη να απορρίπτει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας πως σε αντίθεση με τον Χανιώτη βουλευτή «υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους», ενώ εκείνος διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ... «για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής».

«Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο», καταλήγει ο Στ. Κασσελάκης, κάνοντας πολλούς να σχολιάσουν πως ο Π. Πολάκης τον κρατάει γερά με στήριξη, που αν τη χάσει θα του κοστίσει.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη της Ολγας Γεροβασίλη, στην οποία ανέφερε πως «το ύφος είναι ουσία και περιεχόμενο. Η ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι ένδειξη αδυναμίας (...) και γι' αυτούς τους λόγους - και το έχω πει πολλές φορές δημόσια - διαφωνούσα πάντα με τον Παύλο Πολάκη. Αρα η τελευταία εξέλιξη με βρίσκει σύμφωνη, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή». Αλλά και διαρροές εκ μέρους των «87», που ισχυρίζονταν πως η μη καθαίρεση Πολάκη από «τα ηγετικά όργανα και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος θα μας καταστήσει απολύτως αναξιόπιστους στην κοινή γνώμη»...

Την ίδια ώρα, βουλευτές αλλά και μέλη της ΚΕ υπερασπίζονται τον Π. Πολάκη, ζητώντας ανάκληση της απόφασης για αποπομπή του απ' την κοινοβουλευτική ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ