Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρεμβάσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς και εκβιασμούς

Παρέμβαση στην εταιρεία «Cepal» έκαναν χτες το πρωί σωματεία και φορείς για την αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών σε μια σειρά περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στο Ιλιον, στην Ελευσίνα και στο Πέραμα.

Στο μεταξύ, στην Ελευσίνα η μάχη που έδωσαν σωματεία και φορείς το προηγούμενο διάστημα για να κατοχυρωθεί στη Διονυσία, άτομο με αναπηρία και αθλήτρια με διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και την οικογένειά της η κατοικία τους, είχε αίσιο τέλος. Το κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε, οι μαζικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν, οι συνεχείς βάρδιες για την περιφρούρηση του σπιτιού από κάθε προσπάθεια έξωσης, ανάγκασαν την κυβέρνηση να φέρει πρόταση που κατοχυρώνει το σπίτι στο όνομα της Διονυσίας.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, το βράδυ της Παρασκευής στήθηκε στην οδό που βρίσκεται το σπίτι ένα μικρό γλέντι. Κάτοικοι της γειτονιάς, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, άνθρωποι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις γιόρτασαν τη νίκη τους. Παρευρέθηκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ