Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Καλούν σήμερα σε κοινή Γενική Συνέλευση

Θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση για ΣΣΕ που απέσπασαν με τον αγώνα τους

Μέσα από κοινή Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, στις 12 μ., στο θέατρο στη Μεγάλη Παναγιά, οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής θα αποφασίσουν σχετικά με την πρόταση για την υπογραφή ΣΣΕ. Τα σωματεία τους ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός» για τη σύναψη νέας, 3ετούς διάρκειας, επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Η τελική πρόταση που κατάφεραν να αποσπάσουν από την εταιρεία, στο φόντο των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων και του μεγάλου αγώνα των μεταλλωρύχων, κατοχυρώνει τις 8ωρες βάρδιες, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας για 12 ώρες εργασίας με κατάργηση του συνόλου των αργιών, αλλά και στο νομοθετικό οπλοστάσιο που διαδοχικά έχουν χτίσει οι κυβερνήσεις για το ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου και τη νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας.

Επιπλέον, κατοχυρώνει αύξηση 13% στον βασικό μισθό σε βάθος τριετίας, καθώς και εφάπαξ παροχές 7% υπολογισμένες επί του ετήσιου μεικτού μισθού. Επίσης, ενσωματώνονται κοινωνικά επιδόματα και νέες παροχές - δωροεπιταγές που δίνουν επιπλέον ανάσα στο εισόδημα των εργαζομένων.

Τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στη ΓΣ για να αναλυθεί η τελική πρόταση και να τεθεί σε ψηφοφορία, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ