Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ MKO «MEDIN»
Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης

Σε νέα στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (λεωφόρος Θηβών 196-198, Ρέντη) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη MKO «Medin». Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ανάκληση των 7 απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία και απαντώντας στην επίθεση στα δικαιώματα του προσωπικού της.

«Η διοίκηση της "Medin" επιμένει στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθού. Απροκάλυπτα επιβεβαιώνει με τη στάση της ότι θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χωρίς να διεκδικούν. Μαζί με το κράτος αδειάζουν τη δομή φιλοξενίας "Ανατολή" από εργαζόμενους, αφήνοντας τα ασυνόδευτα ανήλικα χωρίς τη σωστή φροντίδα που οφείλουν να παρέχουν. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους περάσει!», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Ανάκληση όλων των απολύσεων. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση μισθού. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς. Συμβάσεις αορίστου χρόνου. Προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες της δομής. Δημόσιες δομές στην ευθύνη του κράτους. Να φύγουν οι εργολάβοι ΜΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ