Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο εκτός των «τειχών»

 

Γκολντονικός «Φίλος, όχι αστεία» από το «Θεσσαλικό», απόψε
Γκολντονικός «Φίλος, όχι αστεία» από το «Θεσσαλικό», απόψε
Με την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Φίλος, όχι αστεία» (πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα), το «Θεσσαλικό Θέατρο» αρχίζει τη χειμερινή του περίοδο, σήμερα, στο θέατρο «Μύλος». Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία- μετάφραση Βασίλη Παπαβασιλείου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, μουσική Γιάννη Μεταλλινού. Ερμηνεύουν: Νίκος Καραθάνος, Χρόνης Παυλίδης, Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Πάνος Ξενάκης, Γιώργος Ζωγράφος, Ανδρέας Μαυραγάνης, Αθηνά Μαξίμου.

  • Στο θέατρο « Αμαλία» της Θεσσαλονίκης, η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης", παρουσιάζει το « Βιεννέζικο τανγκό» του Πέτερ Τουρίνι. Η μετάφραση είναι του Νικηφόρου Παπανδρέου, η σκηνοθεσία της Εφης Σταμούλη, τα σκηνικά - κοστούμια της Χρύσας Μάντακα . Παίζουν: Μένη Κυριάκογλου και Νίκος Λύτρας . Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγένων μέσα σ' ένα κλειστό πολυκατάστημα, όπου συναντιούνται τυχαία, πλάι στις ψεύτικες φάτνες, ένας νυχτοφύλακας και μια καθαρίστρια. Πρόκειται προτότυπο, σαρκαστικό αλλά και τρυφερό έργο, μια σπαραχτική και ταυτόχρονα κωμική προσέγγιση δυο μοναχικών ανθρώπων που διψούν για αγάπη.
  • Την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου -Χρήστου Γιαννακόπουλου «Θανασάκης ο Πολιτευόμενος» ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, σκηνικά Πηνελόπης Συρογιάννη, κοστούμια Νότας Μπενετάτου. Ερμηνεύουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έλένη Ζιώγα, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Ηλίας Χριστόπουλος, Κώστας Πασπάλης, Ευδοκία Ρουμελιώτη. Το έργο πρωτοπαίχτηκε το χειμώνα του 1952 - 1953 και τιμήθηκε με το « Επαθλον Γρηγορίου Ξενόπουλου» το 1954 και από τότε τιμάται ιδιαίτερα από το κοινό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ