Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργία αρχαιολόγων ιδιωτικού τομέα

 

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 30/11 προκήρυξε ο Σύλλογος Αρχαιολόγων Εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, διαμαρτυρόμενος για το εργασιακό καθεστώς στα δημόσια έργα, όπου οι εργαζόμενοι απολύονται πριν ολοκληρώσουν το αρχαιολογικό έργο.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου υπενθυμίζεται ότι: «Το αρχαιολογικό έργο έχει ενιαίο χαρακτήρα που περιλαμβάνει εκτός από την ανασκαφή, την ταξινόμηση, καταγραφή και δημοσίευση του υλικού. Με το καθεστώς αυτό καθιερώνεται η εποχιακή και αποσπασματική απασχόλησή μας (ωρομίσθιοι, συμβάσεις εργασίας, συμβάσεις έργου κ.ά.), η οποία μας υποβιβάζει σε υπαλλήλους περαστικούς, αποκομμένους από το αποτέλεσμα της επιστημονικής εργασίας μας».

Και ο σύλλογος τονίζει: «Επειδή το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΥΠΠΟ, είναι ο "ιδιοκτήτης" και διαχειριστής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συνεπώς ο μοναδικός μας εργοδότης - άμεσα ή έμμεσα - και δεδομένων των μεγάλων αναγκών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε επιστημονικό προσωπικό και της πολύχρονης εμπειρίας των μελών μας, αιτιολογημένα απαιτούμε να ενταχθούμε στο μόνιμο προσωπικό του».

Η ανακοίνωση καταλήγει θέτοντας τα ερωτήματα: «Πώς θα διεκπεραιώσουμε τα έργα που έχουν ημερομηνία λήξης το 2004; Πώς θα φέρουμε πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα; Πώς θα αναδείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο και τη μακραίωνη ιστορία της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ