Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ
«Καθήκον» Τσίπρα και Παπανδρέου ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

Το ενδεχόμενο λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, συζήτησε χτες, Τρίτη, η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη σκιά της καταγγελίας 70 μελών του κόμματος εναντίον του, με την οποία ζητούν τη διαγραφή του.

Σε περίπτωση που η επιτροπή καταλήξει σε πρόταση διαγραφής, θα στείλει την εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή. Στην επιστολή είχε τονιστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο Χρήστος Σπίρτζης λειτουργεί «με ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει τον στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς».

Ο Χρήστος Σπίρτζης είχε προαναγγείλει ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, ενώ μιλώντας τη Δευτέρα στο ERTnews, σε συνέντευξή του, πρότεινε τη δημιουργία ενός «ευρύτερου συνεργατικού προοδευτικού μετώπου», που να ενσωματώνει όλες τις «δημοκρατικές δυνάμεις» με στόχο την κυβερνητική εναλλαγή.

Μάλιστα, δίνοντας τον τόνο για τη διαδικασία συγκρότησης εναλλακτικού αντιλαϊκού πόλου, ο Χρ. Σπίρτζης πρόσθεσε πως «αν τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να συνδράμουν σε μια τέτοια συνεργασία, τότε ενδέχεται να εμφανιστούν νέες πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις που θα επιχειρήσουν να εκφράσουν τις ανάγκες του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου». Και αναφέρθηκε στον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα σε μια τέτοια πρωτοβουλία, λέγοντας πως «η γνώμη μου είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Παπανδρέου και πολλά άλλα στελέχη του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου έχουν καθήκον. Εχουν χρέος να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να γίνει αυτό και νομίζω ότι μέχρι τώρα το έχουν εκφράσει κιόλας και όχι μόνο οι δύο. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένα νέο κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ