Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Γιγαντοπανό για την απεμπλοκή της χώρας από τα εγκληματικά ΝΑΤΟικά σχέδια

Σε εγρήγορση και δυνάμωμα της λαϊκής δράσης ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας, κάλεσε τον λαό και τη νεολαία του Βόλου η ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με μεγάλο πανό που κρέμασε χτες το βράδυ σε κτίριο στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Στο πανό αναγραφόταν «Χιροσίμα - Ναγκασάκι 1945 - 2024. Και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός. Αγώνας για απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ», σηματοδοτώντας την καταδίκη του εγκλήματος των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι πριν από 79 χρόνια αλλά και των σημερινών σχεδίων του Ισραήλ και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων του, που σπρώχνουν σε γενικευμένη ανάφλεξη τη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, τα μέλη του ΚΚΕ φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν ανακοίνωση του Κόμματος, με την οποία καλούσαν να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσουν να αξιοποιούνται υποδομές, όπως το λιμάνι του Βόλου και η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, για τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα σε βάρος άλλων λαών, καθιστώντας τη χώρα θύτη και τον λαό της στόχο αντιποίνων, για να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων.

Επιπλέον, τα μέλη του ΚΚΕ τόνισαν ότι οι πολύμορφες δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση, με τη συνένοχη στήριξη ή σιωπή και των άλλων κομμάτων, σπρώχνει τη χώρα και τον λαό πιο βαθιά στο ΝΑΤΟικό μακελειό. Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες της Θεσσαλίας που έχουν υπογράψει κείμενο - κάλεσμα, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «το πλέγμα των αμερικανοΝΑΤΟικών υποδομών στην περιοχή δεν παρέχει καμία "ασφάλεια", αντίθετα αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου για τη ζωή και την περιουσία του λαού από πολλές απόψεις. Οι πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι στη Μαγνησία, με τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ, είναι μια καλή... "πρόγευση" για το τι σημαίνουν στην πράξη η στροφή στην "πολεμική οικονομία", η λειτουργία στο φουλ των ΝΑΤΟικών βάσεων, τα φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά τρένα σε ένα δίκτυο γεμάτο "Τέμπη". Το σύνθημα για "απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους" μπορεί να ακουστεί πιο δυνατά το επόμενο διάστημα. Να υιοθετηθεί από σωματεία, μαζικούς φορείς του λαού και της νεολαίας».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ