Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Συναγερμός ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Με επιτυχία η χτεσινή κινητοποίηση της Τομεακής Οργάνωσης του Κόμματος

Κινητοποίηση πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ, στην πλατεία Δημαρχείου, από όπου ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να κρατούν πικέτες με συνθήματα όπως «να αποσυρθεί η φρεγάτα "ΨΑΡΑ"» και «να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ» και το πανό να καλεί σε συναγερμό τον λαό, ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ. Η πικετοφορία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Σίμος, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στο Βαθύ της Σάμου.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σίμος στην ομιλία του ανέφερε πως το ίδιο διάστημα που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, συμπληρώθηκαν 300 μέρες πολέμου στη Γάζα, που οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ την έχουν μετατρέψει σε κρανίου τόπο.

«Η καταστροφή αυτή συντελείται από τον ισραηλινό στρατό με την αμέριστη στρατιωτική, διπλωματική και πολιτική στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δηλαδή όλων αυτών που στις Ολυμπιάδες τους δακρύζουν για την Ειρήνη, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίζουν εξοπλιστικά προγράμματα και ψηφίζουν στροφή στην πολεμική οικονομία», είπε και πρόσθεσε:

«Σήμερα γίνεται φανερό με τρόπο που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι μία και σ' αυτήν στάθηκε από την πρώτη στιγμή μόνο το ΚΚΕ: Με τον Παλαιστινιακό λαό! Με το δικαίωμά του να έχει πατρίδα και να αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καταρρίπτουν και άλλο ένα αισχρό ψέμα που περιφέρουν και στη χώρα μας διάφορα αστικά κόμματα. Οτι η στήριξη του Ισραήλ και των πολεμοκάπηλων σχεδίων του, η συμμαχία μαζί του και με τους άλλους μακελάρηδες είναι "μονόδρομος" για έναν "ασφαλέστερο κόσμο", γιατί είναι χώρα "υπόδειγμα δημοκρατίας" και "στήριγμα στη διεθνή σταθερότητα".

(...) Το ΚΚΕ προειδοποιεί και καλεί όλο τον λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση και αντιπολεμικό αγώνα. Η Μέση Ανατολή απειλείται με γενίκευση του πολέμου. Η βεντάλια της ισραηλινής βίας και προκλητικότητας, μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ σε Γάζα και Δυτική Οχθη, Συρία, Λίβανο, Ιράν και Υεμένη, έχει ανοίξει για τα καλά σε μια ευρεία περιοχή».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «και επειδή "δεν μπορεί να λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή", στην ευρύτερη περιοχή στην Ερυθρά Θάλασσα μαζί με τα ευρωΝΑΤΟικά πλοία, και η ελληνική φρεγάτα "Ψαρά" που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός.

(...) Η γενίκευση του πολέμου απειλεί να συμπεριλάβει και τη χώρα μας. Η εμπλοκή της Ελλάδας σ' αυτό το κουβάρι των εξελίξεων, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων, (του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης), δεν αποτελεί τυχαία πολιτική επιλογή. Είναι μια ξεκάθαρη ταξική επιλογή, με γνώμονα τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά της αστικής τάξης της χώρας μας, που φιλοδοξεί ή έχει ήδη ένα μεγάλο μερίδιο από τις αιματοβαμμένες μπίζνες στην περιοχή.

Συμφέροντα που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από κάλπικα ιδεολογήματα, όπως το "δικαίωμα στην αυτοάμυνα", το λεγόμενο "εθνικό συμφέρον", τη "σύγκρουση πολιτισμών", την ξεχειλωμένη πλέον έννοια της "τρομοκρατίας", την απόπειρα ταύτισης της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με τον "αντισημιτισμό" κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ