Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΔΥ
Ανάγκη ενεργοποίησης όλων για την επιτυχία της απεργίας

Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της κινητοποίησης στις 29 του Μάη. Εμφαση στους ξεκάθαρους στόχους και στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων έδωσε η ΤΑΔΗΣΥ

Ολες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια να διαδοθεί το μήνυμα της απεργίας στις 29 του Μάη έχει ρίξει η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση», κλιμάκια της οποίας έχουν ήδη αρχίσει τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, καλώντας τους δημόσιους υπάλληλους να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα περισσότερο από κάθε άλλη φορά εναντίον της αντιασφαλιστικής, αντεργατικής και αντιδημοσιοϋπαλληλικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην ανάγκη συστράτευσης των συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ για την επιτυχία της απεργίας, αναφέρθηκαν χτες και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η οποία συζήτησε για τα οργανωτικά μέτρα στήριξης της κινητοποίησης. Η ΕΕ αποφάσισε μια σειρά από μέτρα, όπως συνελεύσεις οργάνων, συσκέψεις, περιοδείες, ενημερωτικά μηνύματα από το ραδιόφωνο, συνέντευξη Τύπου κ.ά.

Η απεργία στις 29 του Μάη αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό σταθμό στην αγωνιστική πορεία των εργαζομένων όλης της χώρας για την αποτροπή του ασφαλιστικού μεσαίωνα, που προωθεί η κυβέρνηση με τη βοήθεια των πολιτικών και συνδικαλιστικών συμμάχων της. Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και σύμβουλος της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» (ΤΑΔΗΣΥ), τόνισε στην τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση επιμένει στον αντιασφαλιστικό στόχο της, ωστόσο διακατέχεται από σκεπτικισμό για τη δυνατότητά της να τον προωθήσει, καθώς μπροστά της έχει την επερχόμενη κινητοποίηση. Η οποία -- πρόσθεσε ο συνδικαλιστής -- μπορεί να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην κυβερνητική πολιτική εάν αποκτήσει και ευρύτερα χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

«Σε αυτό το ζήτημα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας -- προειδοποίησε τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων ο Δ. Αγκαβανάκης -- και να έχουμε ξεκάθαρους στόχους για την απόρριψη των κυβερνητικών προτάσεων, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ, την απαίτηση λύσεων υπέρ των εργαζομένων σε όλα τα άλλα ζητήματα που θέτει η κυβέρνηση τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο και συνολικά».

Ο συνδικαλιστής επισήμανε ακόμη ότι το ζήτημα του νέου μισθολογίου έχει αναδειχτεί σε «φάρμακον διά πάσα νόσον», που η κυβέρνηση το εκμεταλλεύεται για να μη διεκδικούν άμεσα ουσιαστικές αυξήσεις οι εργαζόμενοι, ενώ καλλιεργεί και την αυταπάτη ότι μέσα από αυτό μπορεί να καλύψει τις απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων από το Ασφαλιστικό! «Ο εργαζόμενος δεν ενδιαφέρεται για το "θεσμό" του μισθολογίου όταν αυτό χρησιμεύει για την καθήλωση των αποδοχών του και για να περάσει η σύνδεση του μισθού με την απόδοση. Θέλει άμεσα αύξηση του μισθού του στις 300.000 δραχμές για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του», τόνισε χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζοντας έτσι την εμμονή της πλειοψηφίας στη λογική «νέο μισθολόγιο ή τίποτα».

Αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει σύσκεψη Νομαρχιακών Τμημάτων και Ομοσπονδιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας της απεργίας στις 29 του Μάη, ενώ θα παρέμβει με επιστολή της και για την κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας, το οποίο βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και απειλείται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλουν αυξήσεις, τους δείχνουν «μισθολόγιο» (2002-08-28 00:00:00.0)
Απεργία έτσι γενικώς και αορίστως... (1997-09-24 00:00:00.0)
Χωρίς αποφάσεις και η χτεσινή συνεδρίαση (1997-02-11 00:00:00.0)
Με 48ωρη απαντούν στην αδιαλλαξία (1996-12-18 00:00:00.0)
Με 48ωρη απαντούν στην αδιαλλαξία (1996-12-18 00:00:00.0)
Τα ρυάκια αντίστασης να γίνουν ποτάμι αγώνα (1996-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ