Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Καλοκαιρινές μπόρες» στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι «καλοκαιρινές μπόρες» στον ΣΥΡΙΖΑ, με μια σειρά ζητήματα να μένουν ανοιχτά και να φουντώνουν οι διαμάχες γύρω από αυτά, με επίκεντρο των διεργασιών, βέβαια, το πώς θα ξαναστηθεί στα πόδια της η σάπια σοσιαλδημοκρατία για να παίξει τον αντιλαϊκό της ρόλο.

Ενα από τα ζητήματα που έχουν ανακύψει είναι η κατάληξη ή μη της βουλευτικής έδρας του παραιτηθέντος Οθωνα Ηλιόπουλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαδοχική παραίτηση των 5 επιλαχόντων από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, οι οποίοι κατά σειρά είναι η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου, ο Αθανάσιος Τσακρής και η Ζωρζέτα Λάλη. Με την επανέναρξη της Βουλής στις 28 Αυγούστου να πλησιάζει, έντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από τη στάση που θα κρατήσουν οι παραπάνω. Μια σειρά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - όχι όμως σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα - με δηλώσεις υπογραμμίζουν ως το μόνο αποδεκτό να καταλήξει η έδρα στον πρόεδρο. Στον παραπάνω «χορό» φαίνεται ότι μπαίνουν και ορισμένες τοπικές οργανώσεις του κόμματος, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η επιλαχούσα Ζ. Λάλη αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής της, καταγγέλλοντας μάλιστα και απειλές για το ότι δεν παραδίδει την έδρα.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, για αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τα κομματικά ΜΜΕ. Το δε «σίριαλ» της διαγραφής του πρώην υπουργού Χρήστου Σπρίτζη μετατίθεται, αφού δόθηκε νέα προθεσμία από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τυχόν απολογία του (στις 3/9), με τον ίδιο πάντως να θεωρεί τη διαγραφή του προαποφασισμένη.

Τέλος, ερωτήματα για την Αθηνά Λινού θέτει ο πρόσφατα διαγραφείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Επίκεντρο είναι συνεργασία ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που υπέγραψε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το Ινστιτούτο «Prolepsis» της Αθηνάς Λινού, κατά τη θητεία της «γαλάζιας» περιφερειακής αρχής του Φ. Σπανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ