Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Πολλά προβλήματα από μια νεροποντή

Μια δυνατή αλλά σύντομη βροχόπτωση χθες το απόγευμα ήταν αρκετή για να προκληθούν ζημιές και να παρατηρηθούν προβλήματα σε Τρίκαλα, Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Η κατάσταση αυτή, μήνα Αύγουστο, προϊδεάζει για το τι θα συμβεί τον χειμώνα, συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις από τις περσινές πλημμύρες και το γεγονός ότι πόλεις και χωριά παραμένουν αθωράκιστα, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, με ευθύνη του κράτους.

Στην πόλη της Λάρισας, δρόμοι πλημμύρισαν ειδικά στον κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλείου. Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως βαμβακιού και βιομηχανικής ντομάτας, προκάλεσε η χαλαζόπτωση σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ. Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν επίσης σε χωράφια στην περιοχή της Μεσοράχης και του Κραννώνα.

Στην πόλη των Τρικάλων, χρειάστηκε μόλις μία ώρα έντονης βροχόπτωσης για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Ηπείρου, να κλείσουν εντελώς λόγω του ύψους του νερού. Είναι οι ίδιοι δρόμοι που πλημμυρίζουν πάντοτε, αφού κυβέρνηση, δημοτική και περιφερειακή αρχή δεν έχουν προχωρήσει στα αναγκαία έργα. Ζημιές από τη χαλαζόπτωση παρατηρήθηκαν και σε χωριά των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ