Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Γιάννη Περρή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Γιάννη Περρή, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο σ. Γιάννης Περρής γεννήθηκε το 1955 στο Ηράκλειο της Κρήτης από οικογένεια βιοπαλαιστών. Με την είσοδό του στη Σχολή Δασολογίας του ΑΠΘ το 1976 γίνεται μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, και έπειτα εκλέγεται Γραμματέας του πρώτου Γραφείου της ΟΒ Δασολογίας της ΚΝΕ. Τα επόμενα χρόνια χρεώνεται στο Γραφείο της Σπουδάζουσας και στο Γραφείο του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, όπου με την αγωνιστική του στάση πρωτοστάτησε στις διεκδικήσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα των στρατευμένων, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και ανέλαβε την καθοδήγηση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στον Βύρωνα και στην Καισαριανή.

Με τον διορισμό του στο υπουργείο Γεωργίας εκλέγεται Γραμματέας της ΚΟΒ του υπουργείου και χρεώνεται στην Αχτιδική Επιτροπή και στο Αχτιδικό Γραφείο του Δημοσίου. Με τη συνταξιοδότησή του, για λόγους υγείας χρεώνεται στην ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Ο σ. Γιάννης Περρής υπήρξε μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, και είχε σημαντική συμβολή στη συλλογική επεξεργασία των θέσεων του Κόμματος, ιδιαίτερα για τη δασική πολιτική.

Παράλληλα είχε μεγάλη καταξίωση στους συναδέλφους του, ευρύτερα στον κλάδο, και είχε εκλεγεί γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Την περίοδο 2015 - 2019 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στην Καισαριανή και διετέλεσε αντιδήμαρχος με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Η καθοδηγητική του προσφορά ήταν ιδιαίτερα αισθητή προς τους συντρόφους σε όλες τις ΚΟ που καθοδηγούσε από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Στις κρίσιμες στιγμές, την περίοδο της αντεπανάστασης 1989 - 1991, στάθηκε ακλόνητος, υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του από αστούς και οπορτουνιστές.

Σε όλη τη ζωή του ο σύντροφος Γιάννης τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος. Η κομμουνιστική του καθοδήγηση, η μεγάλη προσφορά στο Κόμμα και στο κίνημα, αποτελούν παράδειγμα για τις νεότερες γενιές των συντρόφων.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην σύζυγό του, Λίνα, στην κόρη του, Εύη, στον γιο του, Γιώργο, και σε όλους τους οικείους του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ