Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης και Διδυμότειχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με αφορμή τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση των Φερών και του Διδυμότειχου από τους ναζί κατακτητές, διοργανώνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης:

-- Αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στις Φέρες, στο μνημείο για τους 5 εκτελεσθέντες από τους ναζί. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πυργελής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του Κόμματος. Θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

-- Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος στο Διδυμότειχο, ο οποίος θα καταλήξει στο μνημείο για την απελευθέρωση της πόλης (1ο χλμ. Διδυμότειχου - Ελληνοχωρίου). Στις 7 μ.μ. θα γίνει ομιλία από τον Σταμάτη Γκατζίδη, πρόεδρο του Παραρτήματος Διδυμότειχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Αλλες εκδηλώσεις

-- Την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στον Ξερόλακκα Καρυάς, τα Παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση προς τιμήν της ορκωμοσίας της 1ης αντάρτικης ομάδας στο Μπεχτέσι Καρυάς.

-- Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς (17/8/1944). Θα γίνει συγκέντρωση στη μάντρα του Μπλόκου και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το κενοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ