Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Η κοροϊδία συνεχίζεται

RIZOSPASTIS

Παραμένει το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια που αποσυντίθενται στο λιμάνι του Βόλου και σε αρκετές παραλίες του Παγασητικού Κόλπου, αποτελώντας εδώ και μέρες μια υγειονομική βόμβα. Μετά την κατακραυγή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, εκλεγμένος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι χθες το μεσημέρι έκλεισε το θυρόφραγμα της Κάρλας ώστε να σταματήσει η εκβολή υδάτων στον Παγασητικό και κατ' επέκταση η εισροή ψαριών στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Σύμφωνα με δηλώσεις επαγγελματιών, χθες σε μία μόνο ώρα ιχθυαλιευτικά περισυνέλεξαν 16 τόνους νεκρά ψάρια που πάνε προς καύση. Εντονες είναι και οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της περιοχής στην Εστίαση, που βλέπουν τον κόσμο να φεύγει από τη δυσοσμία.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και το «μπαλάκι» ευθυνών ανάμεσα σε κράτος, Περιφέρεια και δημοτική αρχή Βόλου για το ποιος είναι αρμόδιος, ενώ όλοι τους δεν πήραν κανένα μέτρο μετά τις καταστροφικές περσινές πλημμύρες ώστε να προληφθούν η νέα καταστροφή και το αποκρουστικό - επικίνδυνο φαινόμενο. Δεν έλειψαν και τα γνωστά βιντεάκια του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, ο οποίος προσπαθεί να το παίξει θύμα ενώ είναι θύτης σε ό,τι αφορά αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Η όλη υπόθεση καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ενώ υπάρχουν όλες οι επιστημονικές προϋποθέσεις και γνώση ώστε να προστατευτεί η πλημμυρισμένη λίμνη Κάρλα, να δημιουργηθούν υποδομές και να αποφευχθούν νέες πλημμύρες, αυτό δεν συμβαίνει, γιατί θεωρείται κόστος για το αστικό κράτος και τους τοπικούς άρχοντες που το υπηρετούν. Ετσι, επιλέγονται έργα - μπαλώματα, χωρίς ενιαίο σχεδιασμό.

Μάλιστα η περιφερειακή αρχή, σχεδόν έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες, ανακοίνωσε με στόμφο ότι μπαίνουν οι εργολάβοι για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή από χέρι θα ολοκληρωθούν - αν ολοκληρωθούν - μετά τον φετινό χειμώνα, άρα η περιοχή θα είναι και πάλι αθωράκιστη. Πρόκειται για το περιβόητο σχέδιο με την ολλανδική εταιρεία HVA, για τον καθαρισμό αναχωμάτων και ρεμάτων και για τη διευθέτηση ποταμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ