Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στις 5 Σεπτέμβρη

Με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

Με σύνθημα «Το έγκλημα στον Παγασητικό ξεχείλισε το ποτήρι - Δώστε λύση τώρα! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!», η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους του νομού σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στον Αγιο Νικόλαο Βόλου.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Ενώνουμε τις φωνές μας! Οι πλημμυροπαθείς του Βόλου και του κάμπου. Οι αγρότες και οι επαγγελματίες του Πηλίου. Οι εργαζόμενοι και όλες οι οικογένειες της περιοχής μας. Ενώνουμε τις φωνές μας σε μια διαμαρτυρία: Για τη σωτηρία του Παγασητικού και του φυσικού περιβάλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας! Για να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις στους πληγέντες! Για να φτιαχτούν η κατεστραμμένη οδοποιία στη Μαγνησία, οι δρόμοι, οι γέφυρες. Για να μπορούμε να πηγαίνουμε στα χωριά μας, στα χωράφια μας και στις παραλίες μας! Για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης κάθε γωνιάς της Μαγνησίας ώστε να σταματήσουμε να ζούμε με τον φόβο της επόμενης καταιγίδας!

Εναν χρόνο χορτάσαμε υποσχέσεις και ανακοινώσεις! Ηρθε πάλι ο Σεπτέμβρης και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η τραγική κατάσταση στον Παγασητικό τις τελευταίες μέρες αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη! Κανένας δεν δίνει συνολική λύση για την Κάρλα, την αποστράγγισή της και κυρίως εγγυήσεις ότι δεν θα ξαναδούμε τα σπίτια και τα χωράφια μας κάτω από μια λίμνη! Ο οδικός άξονας για το Ανατολικό Πήλιο είναι ακόμα με τα μπαζώματα των πρώτων ημερών. Στην πρόσφατη βροχή τμήματα του δρόμου υποχώρησαν ακόμα και στην Ιωλκού. Ο κίνδυνος για την ασφάλεια είναι τεράστιος. Η αγροτική οδοποιία παραμένει κατεστραμμένη. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στα χωράφια μας και στην παραγωγή μας! Η γέφυρα στον Ξηριά παραμένει επικίνδυνη και περιμένει την πρώτη δυνατή νεροποντή να ξαναβουλιάξει τις γύρω γειτονιές. Στον κυκλικό κόμβο στον ΟΣΕ και στο Παλιό Λιμεναρχείο συνεχίζουν να μαζεύονται όλα τα απόνερα του Βόλου σε κάθε βροχή».

Η ανακοίνωση - αγωνιστικό κάλεσμα καταλήγει: «Δώστε λύση τώρα! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Ετσι όμως αντιμετωπίζονται από το κράτος. Δεν μας πείθουν! Γύρω μας να γίνεται χορός δισεκατομμυρίων και να μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν άμεσες αποκαταστάσεις! Την ίδια ώρα που ματώνουμε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια για να επιδοτούνται και να κερδίζουν οι μεγάλοι όμιλοι. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί! Εναν χρόνο μετά, δεν είναι ούτε περασμένα ούτε ξεχασμένα! Είμαστε εδώ και θα δυναμώσουμε τον αγώνα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ