Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο κεντρικό τετραήμερο της Αθήνας

Ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του προβληματισμού της νέας γενιάς, που αφορούν το σήμερα, την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον της, ιδωμένα μέσα από την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα συζητήσεων και εκδηλώσεων του κεντρικού τετραήμερου του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Είναι δε βέβαιο ότι και φέτος θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον, θα προβληματίσουν, θα δώσουν αφορμή για μελέτη και έμπνευση στην καθημερινή αντιπαράθεση, στους αγώνες.

Ξεχωρίζει η κεντρική συζήτηση, την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, με θέμα «Υπάρχει διέξοδος από την κοινωνία της εκμετάλλευσης, των κρίσεων και των πολέμων; Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα!», η οποία έχει στο επίκεντρό της το σύνθημα - μήνυμα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», φωτίζοντας τον δρόμο για να αλλάξει πραγματικά ο κόσμος, προς μια καινούργια κοινωνία και έναν κόσμο ανθρώπινο.

Αναλυτικά οι συζητήσεις που θα γίνουν:

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη

-- Στο Στέκι για την Ισοτιμία και Χειραφέτηση της Γυναίκας, στις 8 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για την ανισοτιμία της γυναίκας μέσα από την Εκπαίδευση και τις θεωρίες φύλου».

-- Στη Διεθνούπολη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Κοιτώντας τη βαναυσότητα στα μάτια - Οι πολεμικές συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή». Θα μιλήσουν ο Γιώργος Ελταχήρ, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη» και ο Νίκος Γαρδίκης, στέλεχος του ΚΚΕ και ναύτης στο Α/Τ «Θεμιστοκλής» την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι πολεμικοί ανταποκριτές Αρης Μεσσήνης, φωτογράφος, πολεμικός ανταποκριτής, Δημήτρης Μιχαλάκης, φωτορεπόρτερ, και Γιώργος Μουτάφης, φωτορεπόρτερ και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «The Other Half».

-- Στο Στέκι Αθλητισμού, στις 8 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 2004 - 2024. Μύθοι και πραγματικότητα για την ανάπτυξη των υποδομών και τη στήριξη των αθλητών». Θα μιλήσουν ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Γελαδάς, καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ο Γιώργος Ζαραβίνας, ομοσπονδιακός προπονητής χάντμπολ, και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφος στο «gazzetta.gr». Συντονιστής της συζήτησης: Κώστας Πασακυριάκος, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη

-- Στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, στις 7 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!». Θα μιλήσουν: Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά. Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon» (Amazon Labor Union). Olivier Mateu, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rhone (Γαλλία). Suzan Tayseer Salam, πρόεδρος της Ενωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ. Αγγελος Θωμόπουλος, μέλος της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.

-- Στη Μαθητική Σκηνή, στις 7 μ.μ., διαδραστική εκδήλωση - συζήτηση «Η νέα γενιά έχει ιδανικά ...κόντρα σε αυτά που το σύστημα γεννά!», με τις εξής θεματικές εισηγήσεις: «Η pop κουλτούρα και τα "ιδανικά" της» - Θα μιλήσουν ο Πάνος Ζάχαρης, πολιτικός γελοιογράφος, και ο Αντώνης Μεϊμάρης, μέλος του μουσικού συγκροτήματος «Κοινοί Θνητοί». «Ποιος είναι αντισυστημικός σήμερα; Ποιος υπερασπίζεται το σύστημα και ποιος το πολεμάει;» - Θα μιλήσει ο Αντρέας Κοράκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. «Υπάρχουν σήμερα επαναστάτες;» - Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Διεθνούπολη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός», με τη συμμετοχή παλαιστινιακών οργανώσεων που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη

-- Στη Λαϊκή Σκηνή, στις 8 μ.μ., η κεντρική συζήτηση: «Υπάρχει διέξοδος από την κοινωνία της εκμετάλλευσης, των κρίσεων και των πολέμων; Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα!». Θα μιλήσουν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Στέκι Πολιτισμού, στις 8 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Από τον καλλιτέχνη στον αλγόριθμο;». Θα μιλήσουν η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, και η Μυρτώ Πετάση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ.

-- Στη Διεθνούπολη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα: «Αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ