Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Παράλληλα αυτές τις μέρες προγραμματίζονται εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις εξής πόλεις:

Σάββατο 31 Αυγούστου
  • Αίγιο, Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, 21.30, με ομιλίες του Στάθη Κεντρή, μέλους του ΚΣ και Γραμματέα Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, του Γιώργου Μποδιώτη, μέλους του Τομεακού Γραφείου Αχαΐας του ΚΚΕ και συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Πέγκυ Ζήνα και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματική έκθεση.
  • Γιαννιτσά, Πάρκο Αη Γιώργη, με ομιλία της Αννας - Μαρίας Ηλιού, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τον Jazza Slam και λαϊκό γλέντι με τους Tserna.
  • Δράμα, Γρασίδια Αγ. Βαρβάρας, 20.00, με ομιλία του Νικόλα Καλομοίρη, Γραμματέα Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι με τους Αστέρη Πασχαλιά (μπουζούκι, φωνή), Φάνη Παπανικολάου (κιθάρα), Νίκο Αγάογλου (ακορντεόν) και Ζωρζέτα Πελεκίδου (φωνή). Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση με θέμα «25 χρόνια απ' τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία: Η πάλη για αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ πιο επίκαιρη από ποτέ!», έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και αθλητικές δραστηριότητες (τοξοβολία, μπάντμιντον, μίνι πινγκ πονγκ).
  • Ζάκυνθος, πλατεία Αγίου Μάρκου, 21.00, με ομιλίες του Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και του Τάκη Στρούζα, μέλους του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Ζακύνθου, hip hop συναυλία με τους Tiny Jackal και Raibo και συναυλία με την Μαριλίζα Λούντζη.
  • Καλαμάτα, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, 19.00, με: Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα KSBAND, μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα «80 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας», συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα από τους «Καθ' ωδών». Στον χώρο υπάρχουν: Εκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, περίπτερο του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας» με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και Μαθητικό Στέκι.
  • Κοπεγχάγη, Murergade 8-10, 2200 Kobenhavn, 17.00, με: Ομιλία με θέμα «Πόλεμος - "πράσινη μετάβαση" - "ψηφιακός μετασχηματισμός" - State of art Ερευνα, για ποιον;» από τον Δημήτρη Κοιλάκο, Δρ. Φιλοσοφίας της Επιστήμης, συνεργάτη ερευνητή του Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουργκ και του Ινστιτούτου Επιστημών της Ινδίας και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι με τους Rebetiko Trio. Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Λευκάδα, Ανοιχτό Θέατρο, 21.00, με ομιλία της Αφροδίτης Μπόμπολη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία από την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση με θέμα «Τι σημαίνει να είσαι επαναστάτης σήμερα» και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Νάουσα, Δημοτικό Πάρκο, με ομιλία της Κωνσταντίνας Λιαράτσικα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, και γλέντι με τους «Λακριντί».
  • Πύργος, Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, 20.00, με ομιλία του Δημήτρη Μπιργάλια, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».
Κυριακή 1 Σεπτέμβρη
  • Λήμνος, Πάρκο Ανδρωνίου, Μύρινα, 20.00, με ομιλία της Γωγώς Θεοδωροπούλου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, και ρεμπέτικο γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και χώρος του «κόκκινου Αερόστατου».
Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη
  • Τύρναβος, πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, 21.00, με ομιλία του Δαμιανού Μπαλασουλή, μέλους του ΚΣ και Γραμματέα του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ, και έντεχνη - λαϊκή μουσική με τους Βικτωρία - Ελπίδα και Χρήστο Δίπλα.
Τρίτη 3 Σεπτέμβρη
  • Αμύνταιο Φλώρινας, αύλειος χώρος Παλιού Δημοτικού Σχολείου, 21.00, με ομιλία του Νίκου Χριστάνη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος, και γλέντι με την «Μπάντα της Φλώρινας» των αδερφών Βαλκάνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ