Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Απειλές από Μπίκα

Η προειδοποίηση πως αν δεν εξοφληθούν οι διαιτητές και οι παρατηρητές, όπως έχει υποσχεθεί η ΕΠΑΕ, δε θα ξεκινήσουν οι αγώνες της ερχόμενης ποδοσφαιρικής σεζόν, οι προτάσεις που θα καταθέσει στην ΕΠΟ και στην ΕΠΑΕ καθώς και οι καταγγελίες για «προσέγγιση» διαιτητών κατά τη διάρκεια της περασμένης περιόδου, ήταν τα πιο σημαντικά σημεία του χτεσινού... απολογισμού της ΚΕΔ με τη λήξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Μπίκας, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, τόνισε πως «αρκετή υπομονή κάναμε» σε ό,τι αφορά το οικονομικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους διαιτητές και τους παρατηρητές. «Είχε δεσμευτεί ο κ. Κανελλόπουλος (πρόεδρος της ΕΠΑΕ), πως μέχρι την περασμένη Δευτέρα θα θα μπουν τα οφειλούμενα στους λογαριασμούς των διαιτητών. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο».

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της ΚΕΔ που θα κατατεθούν στην ΕΠΟ και στην ΕΠΑΕ και έχουν ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της διαιτησίας, αυτές έχουν να κάνουν με την αύξηση των αριθμών των διαιτητών σε όλες τις κατηγορίες και την καθιέρωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος στη θέση της Εθνικής Ερασιτεχνικής, τη δημιουργία των ανοιχτών πινάκων, τη διατήρηση του ορισμού στο Κύπελλο, και για τους παρατηρητές καθώς και ο ορισμός τους με κοινή συναίνεση των αντιπάλων ομάδων όπως και τη συμμετοχή της ΚΕΔ στη διαδικασία της αξιολόγησης των αγώνων. Επίσης, προτείνει την ανάδειξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ως διαδικασία ανάδειξης διαιτητών από πολύ νεαρές ηλικίες, τη βελτίωση της διεθνούς θέσης της ελληνικής διαιτησίας και την ανάπτυξη της γυναικείας διαιτησίας με γρήγορους ρυθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ