Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Επέτειοι

Την Κυριακή 19-5-02, τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν επετειακές εκδηλώσεις:

  • Μεγάρων, στις 11 π.μ., τελείται επιμνημόσυνη δέηση για τους 10 αγωνιστές που κρέμασαν οι Γερμανοί στο Λουτρόπυργο στις 3-5-1944. Στην εκδήλωση - που θα γίνει στο χώρο του μνημείου των θυμάτων -συμμετέχουν οργανωτικά, οι συγγενείς των πεσόντων και ο Δήμος Νέας Περάμου (Μεγάλου Πεύκου).
  • Λιβαδειάς και οι Δήμοι Λιβαδειάς και Διστόμου, στις 11 π.μ., πραγματοποιούν εκδήλωση, στη μνήμη των 124 πατριωτών αγωνιστών, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στις 24-4-1944 στη θέση Καρακόλιθος Βοιωτίας.

Για τη μετακίνηση των αντιστασιακών, φίλων της Αντίστασης και συγγενών και όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, δρομολογείται πούλμαν (δωρεάν), που αναχωρεί στις 10 π.μ. από το Α` Γυμνάσιο Λιβαδειάς (φούρνος Λαδούλου).

  • Αγρινίου, στις 9.30 π.μ., στην Αγία Τριάδα τελείται το ετήσιο μνημόσυνο για τους 120 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στην Αγία Τριάδα και τους 3 πατριώτες που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές και τα ντόπια όργανά τους στην πλατεία Δημοκρατίας στις 14-4-1944.
  • Σερρών, στις 11 π.μ., στα νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας, τελείται μνημόσυνο για τα θύματα του εμφυλίου πολέμου. Στη διοργάνωση της εκδήλωσης, συμμετέχουν και οι συγγενείς των θυμάτων.
Εκλογοαπολογιστική «Φίλων Μνήμης του Διαμαντή»

Το ΔΣ της Ενωσης Φίλων Μνήμης του Διαμαντή συγκαλεί Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, οριστικά, την Τετάρτη 22-5-02 στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών(Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ