Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΘΡΑΚΗ
Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στις πολυεθνικές

Με ένα μπαράζ δικών που ξεκινά από σήμερα στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου και θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη 21 και Πέμπτη 23 του Μάη, εντείνονται και κλιμακώνονται οι διώξεις εναντίον των κατοίκων της Στρατονίκης Χαλκιδικής που αγωνίζονται να σταματήσουν τις εξορυκτικές δραστηριότητες της TVX κάτω από τον οικισμό τους. Συνολικά θα δικαστούν 43 κάτοικοι με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Διώκονται γιατί με ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαιτούσαν και απαιτούν να σταματήσουν τα οχήματα της εταιρίας να διέρχονται από το χωριό τους. Αίτημα το οποίο αρνείται να ικανοποιήσει η εταιρία και συνεχίζει τη διέλευση των οχημάτων της μέσα από το χωριό, έχοντας διασφαλίσει τη μόνιμη προστασία της από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των κατοίκων της Στρατονίκης, στους χιλιάδες πολίτες της Θράκης που κατέκλυσαν το Εθνικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης για να διαδηλώσουν μελωδικά την αντίθεσή τους στην επέλαση των πολυεθνικών στον τόπο τους και στη λειτουργία χρυσωρυχείων, μετέφερε ο Τ. Παπαγεωργίου, μέλος της επιτροπής αγώνα. «Τα παιδιά της Στρατονίκης είναι αντιμέτωπα με τα ΜΑΤ, οι γονείς τους αντιμετωπίζουν διώξεις, χρόνια φυκαλίσεις στοιβάζονται στις πλάτες των κατοίκων. Ομως δεν υποχωρούν. Συνεχίζουν τον αγώνα», είπε.

Οι χιλιάδες πολίτες του Εβρου και της Ροδόπης, που πλημμύρισαν το Εθνικό Στάδιο, και συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας, επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους να μην υποκύψουν στα σχέδια και τις επιδιώξεις κυβέρνησης και πολυεθνικών εταιριών.

«Ο αγώνας θα είναι μακρύς, σκληρός, επίπονος, άνισος και βασανιστικός», προειδοποίησε ο Γ. Φακριάδης, μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Εβρου, κατά της εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού. Και απευθυνόμενος στους αιρετούς της ΤΑ και ΝΑ, τους νυν και αυτούς που θα προκύψουν από τις επικείμενες εκλογές, είπε: «Το να λένε "όχι στα χρυσωρυχεία", από μόνο του δε φτάνει. Ιδιαίτερα όμως όταν λέγεται από τη μια και υπονομεύεται από την άλλη, συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό». Κατέληξε τονίζοντας πως «το πολιτικό όχι στα χρυσωρυχεία δεν επιδέχεται ούτε παραμορφώσεις, ούτε στρογγυλέματα», αναφερόμενος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης που ξαφνικά ανακάλυψε καλές και ήπιες μεθόδους επεξεργασίας χρυσού και περιθώρια συζήτησης.

Και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που συντρόφεψε με τα τραγούδια του τους χιλιάδες Θρακιώτες, τους κάλεσε να μην επιτρέψουν να γίνει ο τόπος τους βόθρος των Αμερικάνων και των Καναδών και των άλλων ξένων συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το έγκλημα της μεγάλης φωτιάς στον Εβρο (2023-08-31 00:00:00.0)
Συναυλία διαμαρτυρίας κατά των «χρυσοθήρων» (2002-05-09 00:00:00.0)
Πολικό ψύχος σε Μακεδονία - Θράκη (2002-01-05 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι έρευνες για χρυσό (2001-02-10 00:00:00.0)
Υπό την απειλή βόμβας... κυανίου (2001-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ