Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Σέρνει» την πολιτική κατάργησης του ασύλου σε όλη την ΕΕ

«Εκοβαν» οι Σοσιαλδημοκράτες, «έραβαν» Χριστιανοδημοκράτες και AfD χτες στη Βουλή

Τα πρωτοφανή κατασταλτικά μέτρα κατά προσφύγων και μεταναστών, που έλαβε πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών (SPD) - Πρασίνων - Φιλελευθέρων (FDP), υπερασπίστηκε και διαφήμισε χτες στη Βουλή ο καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φρίντριχ Μερτς.

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση της CDU από την προχτεσινή συνάντηση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης - κρατιδίων για την καταστολή της μετανάστευσης.

Ο καγκελάριος απαρίθμησε τις αποφάσεις της δικής του κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για αυστηρότερους κανόνες για το άσυλο, εισαγωγή συνοριακών ελέγχων, μείωση των παροχών στους αιτούντες άσυλο, επέκταση του καταλόγου των ασφαλών χωρών προέλευσης και απέλαση Αφγανών. «Εμείς τα κάναμε όλα αυτά. Εσείς είστε αυτοί που δεν καταφέρνουν τίποτα», είπε.

Ο Σολτς ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν είναι έτοιμη για συνταγματικές αλλαγές, απαντώντας στο αίτημα του Μερτς η αστυνομία συνόρων να μπορεί να απορρίπτει επιτόπου στα σύνορα ακόμη και άτομα που ζητούν άσυλο.

Περαιτέρω ο Σολτς υπερασπίστηκε τον «κοσμοπολιτισμό» του κεφαλαίου, λέγοντας ότι «είναι απαραίτητος», αλλά «πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος έρχεται στη Γερμανία», ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής οικονομίας σε εργατικό δυναμικό. «Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο με συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό η οποία να γνωρίζει οικονομική ανάπτυξη», επισήμανε.

Ο Μερτς συμφώνησε ότι η Γερμανία πρέπει «να παραμείνει μια ανοιχτή και φιλική χώρα προς τους ξένους». Χωρίς ανθρώπους με «μεταναστευτικό υπόβαθρο», πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην περίθαλψη, στην Εκπαίδευση ή στην εστίαση, η οικονομία «δεν μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς ούτε μια μέρα», συνέχισε και αναγνώρισε ότι «μπορεί ακόμη και να χρειαστούμε περισσότερους» τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός όσων φθάνουν στη Γερμανία «παράτυπα», αναφερόμενος κυρίως σε κατατρεγμένους από τους πολέμους και τη φτώχεια ανθρώπους. Χαρακτήρισε μάλιστα «ανεπαρκείς» τις προτάσεις που κατέθεσε για το θέμα η κυβέρνηση.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της εθνικιστικής - φασιστικής «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD), Αλίς Βάιντελ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «σαμποτάρει τις απελάσεις» και ζήτησε άμεση αναστολή της υποδοχής μεταναστών για τουλάχιστον 5 χρόνια. «Τι περιμένετε; Επιτέλους απελάστε αυτούς τους εγκληματίες!», προέτρεψε την κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεγχοι και απορρίψεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα (2024-09-11 00:00:00.0)
Νίκη Χριστιανοκοινωνιστών - Χριστιανοδημοκρατών σε Βαυαρία και Εσση (2023-10-10 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η ανοδική τάση για τους Σοσιαλδημοκράτες (2021-09-07 00:00:00.0)
«Απήχηση» των Πρασίνων σε υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη (2021-04-28 00:00:00.0)
Αρχίζει η «κούρσα» διαδοχής της Μέρκελ (2018-11-08 00:00:00.0)
Συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση του κεφαλαίου (2018-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ