Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Απήχηση» των Πρασίνων σε υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη

Την προτίμηση σημαντικών τμημάτων του κεφαλαίου και στελεχών επιχειρηματικών ομίλων φαίνεται να συγκεντρώνουν οι Πράσινοι στη Γερμανία, σε συνθήκες που κερδίζει έδαφος στην αστική διαχείριση η περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη». Ορισμένες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Σεπτέμβρη εμφανίζουν τους Πράσινους ακόμη και στην πρώτη θέση, ενώ το κόμμα τους προσελκύει όλο και περισσότερα νέα μέλη, καθώς μόνο την προηγούμενη βδομάδα εγγράφηκαν πάνω από 2.000.

Σύμφωνα με έρευνα (20-21 Απρίλη) μεταξύ 1.500 υψηλόβαθμων στελεχών γερμανικών εταιρειών από το Ινστιτούτο «Civey» για λογαριασμό του οικονομικού περιοδικού «Wirtschaftswoche», το 26,5% των στελεχών απάντησε ότι θα προτιμούσε για καγκελάριο την υποψήφια των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ. Ακολουθεί αρκετά πίσω ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, με 16,2% και μόλις στην τρίτη θέση ο υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU), Αρμιν Λάσετ, με 14,3%. Τελευταίος έρχεται ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και σημερινός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, με 10,5%.

Σε δημοσκόπηση εξάλλου που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη «Bild», πρώτο κόμμα με 28% εμφανίζονται οι Πράσινοι. Η CDU/CSU βρίσκεται στο 27% και ακολουθούν το SPD με 17%, το εθνικιστικό - ευρωσκεπτικιστικό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι με 9% και η «Αριστερά» με 7%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ