Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα επεισόδια έντασης στον Περσικό

Νέα επεισόδια που αναδεικνύουν την εντεινόμενη κόντρα στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ με Ιράν, ανακοινώθηκαν χτες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο με παράτολμους ελιγμούς ιρανικών πλοίων των «Φρουρών της Επανάστασης» κοντά στα αμερικανικά πλοία «USCGC Monomoy» και «USCGC Wrangell», ενώ έπλεαν στις 2/4 στον Περσικό.

Χτες επίσης ανακοινώθηκε νέο περιστατικό πιθανής «επίθεσης» στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στο λιμάνι Γιάνμπου της Σαουδικής Αραβίας. Το υπουργείο Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός κατέστρεψε ένα πλοίο με εκρηκτικά, ενώ πληροφορίες για επίθεση και έκρηξη δόθηκαν και από τις βρετανικές εταιρείες ναυτιλιακής ασφάλειας «Neptune P2P Group» και «Dryad Global». Τέτοια συμβάντα φέρεται πως εντάσσονται στον παρασκηνιακό «πόλεμο» Ιράν - Ισραήλ.

Σε αυτό το φόντο, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Αμερικανών και Ιρανών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα συνεχίστηκαν χτες στη Βιέννη.

Παράλληλα, χτες ο Iρανός Πρόεδρος Χ. Ροχανί ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα μετά τη «διαρροή» συνομιλίας του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Τζ. Ζαρίφ, ο οποίος φέρεται να επέκρινε τον ρόλο στην εξωτερική πολιτική της χώρας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που δολοφονήθηκε πέρυσι σε αμερικανική επίθεση. «Πιστεύουμε ότι αυτή η κλοπή δεδομένων είναι μια συνωμοσία ενάντια στην κυβέρνηση, το σύστημα, την ακεραιότητα των εθνικών θεσμών και επίσης κατά των εθνικών μας συμφερόντων», δήλωσε ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ