Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Μέρα πανελλαδικής αποχής η Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη

Μέρα πανελλαδικής αποχής είναι για τους δικηγόρους η Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο Ειρηνοδικείο Αθήνας.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ασκούμενους «να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να δυναμώσουν τον αγώνα για όλα όσα έχουν πραγματικά ανάγκη απέναντι στη βαρβαρότητα που ζούμε και στα χειρότερα που έρχονται τη νέα δικαστική χρονιά!».

Και, πιο συγκεκριμένα, απευθύνει κάλεσμα αγώνα ενάντια «στα χειρότερα που έρχονται», όπως με τον νέο δικαστικό χάρτη που αποτελεί προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης και θα φέρει περισσότερη εντατικοποίηση, ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Επίσης ενάντια στην εκτίναξη της ακρίβειας και τα ραβασάκια της φοροληστείας, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την εφαρμογή των διατάξεων του νέου ΠΚ και του ΚΠΔ, που σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα αντιδραστικά μέτρα εντείνουν την καταστολή, όπως επιβάλλουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ, σφίγγουν τη θηλιά σε λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

«Δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ, παλεύοντας να ανταποκριθούμε στην κάλυψη εξόδων, εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων, χωρίς να διασφαλίζεται αξιοπρεπές εισόδημα για εμάς και τις οικογένειές μας. Δεν θα δεχτούμε να εγκαταλείψουμε το επάγγελμά μας. Δεν θα δεχτούμε η λειτουργία και η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται όλο και πιο εχθρική, δυσπρόσιτη και πανάκριβη για τους εργαζόμενους και τον λαό μας και ταυτόχρονα όλο και πιο βολική, προσιτή και αποτελεσματική για τις υποθέσεις μεγάλων βαλαντίων», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση».

Παράλληλα καταγγέλλει την Ολομέλεια και τους Δικηγορικούς Συλλόγους, καθώς όπως λέει «αποτελούν μέρος του προβλήματος», αφού κάτω από την ομπρέλα του «ενιαίου δικηγορικού σώματος» και του «συλλειτουργού της δικαιοσύνης»: «Ξεπούλησαν τον αγώνα μας ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα. Παζαρεύουν με την κυβέρνηση πίσω από τις πλάτες μας τις προωθούμενες αλλαγές, όπως για τον νέο Δικαστικό Χάρτη, "αποφασίζουν μαζί μέσα στα (υπουργικά) γραφεία". Εχουν βάλει πλάτη, στο πλαίσιο του "θεσμικού τους ρόλου", στην προώθηση όλων των αντιδραστικών αλλαγών στο σύστημα απονομής της αστικής δικαιοσύνης, παρά τις κάλπικες "διαμαρτυρίες" τους. Αρνούνται τη μισθωτή εργασία και αποδέχονται το απαράδεκτο καθεστώς της άσκησης, βάζοντας πλάτη στο ξεζούμισμα μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων από τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες».

Καταλήγοντας η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» αναφέρει:

«Οι αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι έχουμε φωνή, έχουμε και επιλογή:

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μαζικοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, δυναμώνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο και 1.250 βασικό μισθό καθαρά για τους μισθωτούς και 960 ευρώ καθαρά για τους ασκούμενους δικηγόρους!». Καλεί επίσης σε ενίσχυση και συσπείρωση στην Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

«Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, απαιτώντας εδώ και τώρα τη σύγκληση ΓΣ, για όλα τα ζωτικά προβλήματα που μας απασχολούν και ειδικά ενόψει της προώθησης αλλαγών στον Κώδικα Δικηγόρων», αναφέρεται στο κάλεσμα, ενώ οι διεκδικήσεις είναι οι εξής:

Κατοχύρωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων, με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση του νέου Δικαστικού Χάρτη. Κατάργηση του νέου φορολογικού εκτρώματος με την τεκμαρτή φορολόγηση. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργησή τους για τον κλάδο Υγείας. Κανένας συνάδελφος ανασφάλιστος. Οχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ