Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δεν φταίει «η κακιά η ώρα» για τους σακατεμένους και νεκρούς εργάτες

Μοτοπορεία στου Ρέντη για τα δύο εργατικά «ατυχήματα»

Μοτοπορεία στου Ρέντη και εξόρμηση στα «Village Cinemas» πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με αφορμή τα δύο εργατικά «ατυχήματα» που έγιναν την Πέμπτη στην περιοχή, με θύματα νέους εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε σε οικοδομικές εργασίες, και ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από μεγάλο ύψος στα «Village».

Μετά τη μοτοπορεία στις εργατογειτονιές της περιοχής οι ΚΝίτες συζήτησαν με τους εργαζόμενους στα «Village», ενημέρωσαν περαστικούς και κατοίκους, ενώ δυνατά ακούστηκαν τα συνθήματα «Κάθε τρεις μέρες χαμένη μια ζωή, για ένα μεροκάματο να πέφτουμε νεκροί» και «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα».

«Δεν είναι ούτε "η κακιά η ώρα" ούτε "ατυχήματα" γενικά κι αόριστα. Είναι "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας". Είναι η ασφάλειά μας που κοστίζει. Είναι η πολιτική που αφήνει τους εργοδότες να ξεσαλώνουν και τους εργάτες απροστάτευτους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και προσθέτει:

«Την "κανονικότητα" της τρομοκρατίας και της εντατικοποίησης, των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, της εργοδοτικής ασυδοσίας τού "κι άμα σ' αρέσει", τους την χαρίζουμε. Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ξέρει να παλεύει, να μαθαίνει, να νικά. Κάθε εργάτης που δεν γυρίζει σπίτι του μετά τη δουλειά είναι "ένας από εμάς". Οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες να ξέρουν ότι δεν συνηθίζουμε σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Δεν μας παίρνει από κάτω, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, παλεύουμε για όσα μας αξίζουν.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Για ανθρώπινη δουλειά σε ανθρώπινη ζωή, για να δυναμώνουν η ελπίδα και το όραμα της νέας γενιάς ότι μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της κοινωνίας, να απολαμβάνουμε τον τεράστιο πλούτο που βλέπουμε γύρω μας, να αλλάξουμε τον κόσμο. Κόντρα στο ρεύμα. Σε σύγκρουση με τον ατομισμό και με την απογοήτευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ