Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Διαμαρτυρία σήμερα στην «doValue» για να πάψουν εκβιασμοί και κατασχέσεις

Σε κινητοποίηση στην «doValue» καλεί σήμερα, Τρίτη, στις 2 μ.μ., η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μαζί με σωματεία και φορείς. Η διαμαρτυρία οργανώνεται για υποθέσεις στις οποίες η εταιρεία καθυστερεί να απαντήσει στις προτάσεις που έχουν κάνει οι οφειλέτες ή κωλυσιεργεί και δεν φέρνει πρόταση διακανονισμού. Αυτή η καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι νομικές ενέργειες και να κινδυνεύουν να βγουν σπίτια σε πλειστηριασμό.

Σε ετοιμότητα οι φορείς για το σπίτι της οικογένειας στα Σεπόλια

Σε επιφυλακή προκειμένου να τηρήσει η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την πρώτη κατοικία οικογένειας με μέλος ΑμεΑ παραμένουν κάτοικοι και φορείς της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, μαζί με το αγωνιστικό κίνημα αναπήρων και χρονίως πασχόντων.

Η κατοικία που έχει πέσει στα νύχια των «κορακιών», ανήκει σε βιοπαλαιστές, ενώ το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας έχει αναπηρία 67% και είναι αθλητής με διακρίσεις στον στίβο και στο μπάσκετ. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έγινε τον Απρίλη του 2024, χωρίς η οικογένεια να έχει γνώση της εξέλιξης αυτής, καθώς δεν έφτασε στα χέρια της καμία ειδοποίηση. Μετά από τις κινητοποιήσεις που έγιναν και την αλληλεγγύη που εκφράστηκε, ο αγοραστής του σπιτιού εκδήλωσε την επιθυμία να απεμπλακεί με τον όρο να λάβει τα χρήματα που κατέβαλε.

Ομως, οι φορείς καταγγέλλουν πως κυβέρνηση και υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δεν έχουν μέχρι σήμερα φροντίσει να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες. Μετά από νέα παρέμβασή τους ορίστηκε συνάντηση με την υπουργό την Πέμπτη 19/9, στις 6 μ.μ., για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Είμαστε σε μαχητική ετοιμότητα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αθετήσει τη δέσμευσή της για θετική λύση προς όφελος του Σπύρου και της οικογένειάς του θα απαντήσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο. Το οφείλουμε στον Σπύρο και σε κάθε φτωχή οικογένεια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της», τονίζουν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Εκπολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων, η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Χτες στην Καλαμάτα για το σπίτι άνεργου οικοδόμου

Να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας άνεργου οικοδόμου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, απαίτησε με παρέμβασή της στην Alpha Bank, χτες το πρωί, στην Καλαμάτα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης σωματείων της Μεσσηνίας.

Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να προχωρήσει την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη. Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ του νομού, απευθύνει κάλεσμα σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα «κοράκια» των τραπεζών, να επικοινωνήσουν άμεσα με τα σωματεία τους και την Επιτροπή.

Κάλεσε παράλληλα να λειτουργήσει και η αλληλεγγύη στις γειτονιές, να βρίσκονται όλοι σε επιφυλακή για έγκαιρη ενημέρωση και δράση. «Η εμπειρία από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις πανελλαδικά αλλά και στον νομό μας είναι θετική. Εκατοντάδες πλειστηριασμοί και εξώσεις έχουν ακυρωθεί. Αυτή η εμπειρία αποδεικνύει πως η λαϊκή πάλη είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο για να σωθούν τα σπίτια του λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την αλληλεγγύη του στους συγκεντρωμένους εξέφρασε με την παρουσία του επίσης ο Δημήτρης Οικονομάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ το «παρών» έδωσαν και δεκάδες κάτοικοι της γειτονιάς στην Καλαμάτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς και εκβιασμούς (2024-07-30 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας από τα «κοράκια» (2024-07-27 00:00:00.0)
Κι άλλη περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οικογένειας με ΑμεΑ (2024-07-09 00:00:00.0)
Νέα διαμαρτυρία για την έξωση στα Ανω Πετράλωνα (2023-12-23 00:00:00.0)
Αποτράπηκε ξανά το ξεσπίτωμα οικογένειας ΑμεΑ στα Πετράλωνα (2023-12-14 00:00:00.0)
Σε θέσεις μάχης σωματεία και φορείς ενάντια σε εξώσεις και πλειστηριασμούς (2023-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ