Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ»
Κάλεσμα στήριξης στις σημερινές αρχαιρεσίες για να δυναμώσει η διεκδίκηση

Εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα (7 π.μ. - 5 μ.μ.) για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος και για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣ της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Νοσηλευτών» να απευθύνει πλατύ κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου της σε όσους εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Αναδεικνύει ότι «το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία, οι δομές της ΠΦΥ δεν είναι τυχαία σε αυτήν την άσχημη κατάσταση. Είναι πολιτική επιλογή να είναι έτσι, κι αυτό γιατί τα όρια της ενίσχυσής του καθορίζονται κάθε φορά με κριτήριο τις "αντοχές" της οικονομίας και τα κέρδη των λίγων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της Υγείας - εμπόρευμα. Κυβερνήσεις και επιχειρηματίες αξιοποίησαν πότε τα μνημόνια, πότε την πανδημία για να επιταχύνουν τα εφιαλτικά τους σχέδια για συγχωνεύσεις και καταργήσεων νοσοκομείων, ΣΔΙΤ, για αύξηση της κερδοφορίας του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Γι' αυτό διέλυσαν τις δομές της Ψυχικής Υγείας και τις παρέδωσαν σε ιδιώτες. Με τέτοιες πολιτικές και τέτοια προνόμια οι ιδιώτες στην Υγεία κατέγραψαν κέρδη 2 δισ. τον περασμένο χρόνο. Σε αυτόν τον κόσμο σχεδιάζεται η εφαρμογή του "νέου ΕΣΥ". Με τέτοιο σχεδιασμό θα χαρίσουν κερδοφόρα τμήματα και υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων σε εταιρείες και εργολάβους, ώστε να γίνει η πολυπόθητη μπίζνα».

Σχετικά με τη διοίκηση της ΕΝΕ, σημειώνει ότι εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές τις κυβέρνησης. «Οι νοσηλευτές δεν χρειάζονται φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής (βλ. ΔΣ ΕΝΕ, ΔΣ ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ΔΣ ΕΣΑΝ=ΔΑΚΕ=ΝΔ), ούτε βέβαια έχουν ανάγκη από μια ακόμη συνδικαλιστική παράταξη - φάντασμα, όπως είναι η ΠΑΣΟΝΟΠ. Και οι δύο μαζί συσκοτίζουν τις αιτίες των προβλημάτων και αθωώνουν την κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται πρωτοπόρους στην απεργοσπασία».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» με αφορμή και τις αρχαιρεσίες αναδεικνύει τις δίκαιες διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποιήσεις, καταβολή όλων των δεδουλευμένων, ΣΣΕ, κάλυψη όλων των μισθολογικών απωλειών και κανένας μισθός να μην είναι κάτω από 830 ευρώ στον ιδιωτικού τομέα, να αναγνωρίζονται μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα. Επίσης για κατάργηση των διπλοβαρδιών και των ελαστικών ωραρίων, 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο και έως μία νυχτερινή βάρδια τη βδομάδα, ένταξη στα ΒΑΕ κ.α. Για την εκπαίδευση των νοσηλευτών, κόντρα στην πολιτική της κατηγοριοποίησης, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» απαιτεί Ενιαία Ανώτατη Νοσηλευτική Εκπαίδευση, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Παιδείας. Ενιαία κατηγορία νοσηλευτικού προσωπικού, με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ένταξη με μεταβατικές διαδικασίες των ΤΕ και ΔΕ συναδέλφων. Να καταργηθεί το καθηκοντολόγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ