Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την Κυριακή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Αττικής την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Μπροστά στις αρχαιρεσίες του, το σωματείο απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης των γραμμών του για να δυναμώσει η φωνή του, να γίνουν περισσότεροι χώροι δουλειάς εστίες αντίστασης και διεκδίκησης.

Στη διακήρυξή του το σωματείο συνοψίζει την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση και εργοδοσία, από το χτύπημα μισθών και Συλλογικών Συμβάσεων, μέχρι το ξήλωμα του ωραρίου. «Το χάσμα ανάμεσα στους βιομηχάνους και σε εμάς που παράγουμε όλο τον πλούτο, αποδεικνύει πως για να κερδίσουν αυτοί, οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε μόνιμα χαμένοι!», τονίζει. «Σήμερα μεγαλώνει η απαίτηση και η ανάγκη για να δυναμώσουν οι αγώνες μας, η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και η συσπείρωση με το Σωματείο μας.Ηρθε η ώρα να κάνουμε πράξη το σύνθημα "Ολοι για έναν και ένας για όλους", μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε», αναφέρει.

Η Ενωση θυμίζει πλευρές από την πείρα των προηγούμενων χρόνων, που όπως λέει «φανερώνει πως όπου και όταν οι εργάτες είναι συσπειρωμένοι και μια γροθιά μπορούνε να μετράνε νίκες».

Και ξεχωρίζει ως παράδειγμα τη «"ΜΙΝΕΡΒΑ" που οι εργαζόμενοι υπέγραψαν επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις και μια σειρά άλλα δικαιώματα. Ανάλογα στην "UPFIELD" με διμερείς συμφωνίες απέσπασαν σημαντικές αυξήσεις και άλλες κατακτήσεις. Σημαντική η πείρα από την πάλη και για άλλα ζητήματα, όπως στην "COLGATE" που οι εργαζόμενοι σταμάτησαν τις αυταρχικές συμπεριφορές στελεχών. Σε άλλα εργοστάσια που υπέστησαν φυσικές καταστροφές, διασφαλίστηκαν όλες οι θέσεις εργασίας».

«Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης! Οπλο μας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη!», καταλήγει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ενισχυμένες δυνάμεις από το Συνέδριο, παρά τη διατήρηση του αρνητικού συσχετισμού (2021-12-22 00:00:00.0)
Με μεγάλη συμμετοχή και τη ΔΑΣ ξανά αυτοδύναμη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες (2021-10-15 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους που κάνουν το βήμα στη συλλογική πάλη (2019-06-26 00:00:00.0)
Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων «Wind» (2019-04-23 00:00:00.0)
Η πείρα επιβεβαιώνει τις Αποφάσεις και την ανάγκη για ισχυρό ΚΚΕ στα εργοστάσια (2017-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ