Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ
Στον αγώνα οι εργαζόμενοι παρά τις αθλιότητες της κυβέρνησης και την ποινικοποίηση

«Παράνομη και καταχρηστική» κρίθηκε η απεργία του Σωματείου | «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», κανονικά η απεργία με απόφαση της Ομοσπονδίας

Από τις 7 το πρωί θα είναι συγκεντρωμένοι, σήμερα, στην πύλη του ΨΝΑ Δαφνί, οι απεργοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία και φορείς και δίνοντας τη μάχη ενάντια στον νόμο για τη διάλυση και εμπορευματοποίηση της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης.

Ενας αγώνας που χτες επιχειρήθηκε να ποινικοποιηθεί, αφού η κυβέρνηση με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη η απεργία έσυρε στα δικαστήρια το Σωματείο του νοσοκομείου που είχε πάρει τη σχετική απόφαση. «Αίτημα» που (τι έκπληξη;) το δικαστήριο έσπευσε να ικανοποιήσει, κηρύσσοντας την απεργία «παράνομη και καταχρηστική» και απειλώντας με πρόστιμα και άλλες ποινές το Σωματείο και τους εργαζόμενους.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!», είναι η μαχητική και περήφανη απάντηση που δίνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, καλώντας σήμερα σε απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη από τις 7 π.μ., αφού απεργία για το ΨΝΑ προκήρυξε χτες η ΠΟΕΔΗΝ. Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς «που συναντηθήκαμε στους αγώνες ενάντια στον νόμο - ταφόπλακα της δημόσιας Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, στις 7 το πρωί, στην πύλη του νοσοκομείου. Καλούμε τους ασθενείς μας, τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους να σταθούν στο πλευρό μας, δίνοντας για ακόμα μια φορά ενωμένοι αυτήν τη μάχη».

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της σημερινής κινητοποίησης διαμαρτυρίας είναι το κλείσιμο των δύο από τα τρία εναπομείναντα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας, η κατάργηση των «στεγνών» εγκεκριμένων προγραμμάτων απεξάρτησης και η παράδοση των πολύτιμων υπηρεσιών σε ιδιώτες, ΜΚΟ κ.ά., όσα δηλαδή προβλέπονται στον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

Την ...παραγγελιά για την ποινικοποίηση της απεργιακής μάχης είχε δώσει άλλωστε νωρίς χτες, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επιτέθηκε στον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων, επιστρατεύοντας τις παρόλες περί «σωματείου που "πρόσκειται" στο ΚΚΕ». Με νταηλίκι μάλιστα ο Αδ. Γεωργιάδης προειδοποίησε τους εργαζόμενους να μη διανοηθούν να οργανώσουν κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου.

«Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να ακούσουν το ΚΚΕ. Αποφασίζουν μόνοι τους. Και είναι προσβολή απέναντι στους εργαζόμενους να το λέτε αυτό. Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν περνάνε», ήταν η πληρωμένη απάντηση που έδωσε στον υπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, σχολιάζοντας τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του.

Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί και με τη σημερινή απεργία απαιτούν:

  • ΟΧΙ στη διάλυση και στο κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης. ΟΧΙ στην κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, να συνεχίσει η λειτουργία του ως νοσοκομείου στο ΕΣΥ. Κάτω τα χέρια από το «18 ΑΝΩ»!
  • Ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων ως κύριας μορφής θεραπείας. Να συνεχίσει και να ενισχυθεί η λειτουργία των προγραμμάτων απεξάρτησης από τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, καθώς και των προγραμμάτων για τις διατροφικές διαταραχές.
  • Τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας να ενισχυθούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της Ψυχικής Υγείας, στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα.
  • ΟΧΙ στις απολύσεις και στην εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Αμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα για όλους.
  • Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας. Εξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Να μην τολμήσουν να φέρουν τα «μπλοκάκια» παροχής υπηρεσιών.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο. Να περάσει άμεσα η τροπολογία που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ/ΙΔΟΧ των προγραμμάτων απεξάρτησης στα νοσοκομεία.
  • Ενίσχυση εδώ και τώρα των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.
  • Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ρεπό, συμβάσεις εργασίας).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ