Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Εισβολή δεκάδων χιλιάδων... καγκουρό σε στρατιωτική βάση!

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.--

Δίχως άλλο, η παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας σε τμήματα της Αυστραλίας προκαλεί πλήγματα σε διάφορα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής ζωής όπως, βέβαια, πρωτίστως στην τοπική χλωρίδα και πανίδα. Ωστόσο, δύσκολα θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ως παρεπόμενη επίπτωση της ξηρασίας τη χτεσινή εισβολή 80.000 πεινασμένων καγκουρό στη μεγάλη στρατιωτική βάση «Πακαπάνιαλ» (κεντρικό τμήμα της πολιτείας, Βικτόρια)!

Σύμφωνα με χτεσινό τηλεγράφημα του ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Μελβούρνη, πάνω από 80.000 καγκουρό, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να βρουν τροφή (που εκλείπει λόγω της ξηρασίας) και αψηφώντας τα δρακόντεια «αντιτρομοκρατικά» μέτρα... ασφαλείας της κυβέρνησης Χάουαρντ, εισέβαλαν και «κατέλαβαν» αιφνιδιαστικά τη στρατιωτική βάση «Πακαπάνιαλ», θέτοντας, για λίγες ώρες, σε κίνδυνο τη ζωή των εκεί στρατιωτών...

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ, τα καγκουρό ισοπέδωσαν ένα τμήμα του ηλεκτροφόρου φράκτη, ύψους 1,8 μέτρων και εισέβαλαν στη βάση, η έκταση της οποίας ανέρχεται σε 45.000 εκτάρια! Ωστόσο, αργότερα, η ηγεσία του στρατού, σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος, πήρε άδεια να σκοτώσει πάνω από 40.000 καγκουρό(!), τα οποία βρίσκονται σε κακή φυσική κατάσταση, λόγω πείνας.

Εντούτοις, στην ευρύτερη περιοχή της Βικτόρια, όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200.000 καγκουρό, τα οποία φτάνουν, κάθε βράδυ, μέχρι τους κήπους των σπιτιών, στην προσπάθειά τους να βρουν κάτι να φάνε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ