Σάββατο 12 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
24 ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα είμαστε εκεί, θα μεταφέρουμε το παράδειγμα του μεγάλου αγώνα!

Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουμε να είμαστε μπροστά, δίνουμε τη μάχη μπροστά και στη νέα απεργία στις 20 Νοέμβρη, για να αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης.

Παράλληλα, οι απολυμένοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, είτε βρίσκονται στους φορείς υποδοχής του προγράμματος απασχόλησης είτε σε άλλους χώρους δουλειάς, παλεύουν μέσα από την προετοιμασία της απεργίας για διαμόρφωση κοινού πλαισίου αιτημάτων με τους συναδέλφους τους, προσπαθούν να μεταφέρουν την πείρα από τον αγώνα που δίνουμε 5 χρόνια τώρα και να εκφραστεί μέσα από μαζική συμμετοχή στην απεργία το: «Αγωνιζόμαστε για βελτίωση του επιπέδου ζωής! `Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 9 - 10 Νοέμβρη εκτιμούμε ότι όχι μόνο θα έχει κομβικό χαρακτήρα για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα είμαστε εκεί. Για μία ακόμη φορά θα σταθούμε δίπλα στα «αδέρφια» μας, θα οργανώσουμε από κοινού τα καθήκοντά μας για το επόμενο διάστημα, θα ανταλλάξουμε πείρα και συμπεράσματα.

Θα δώσουμε και θα πάρουμε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και σε αυτήν τη νέα φάση των εξελίξεων με την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων. Για τον συλλογικό αγώνα που δίνουμε για την επιβίωση των οικογενειών μας, το δικαίωμα στην εργασία, την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και την πίεση για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Θα είμαστε εκεί για να αναδείξουμε για μία ακόμη φορά, μέσα από το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τις δυνατότητες που έχει η εργατική τάξη όταν συσπειρώνεται στα σωματεία, ενώνεται με τους συναδέλφους από άλλους χώρους δουλειάς και κλάδους, εκφράζει την αλληλεγγύη της. Δυνατότητες που δημιουργούν εμπόδια και καθυστερήσεις σε στρατηγικές επιλογές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κυβερνήσεων, των κομμάτων της αστικής τάξης, της ΕΕ και του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ