Σάββατο 12 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
24 ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ
Δυναμώνουμε την ελπίδα, συζητάμε για το κίνημα που χρειαζόμαστε σήμερα!

Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Η μεγάλη μας σύσκεψη αφορά κάθε σωματείο, κάθε συνάδελφο, κάθε συνδικαλιστή και αγωνιστή που αγωνιά για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα συζητήσουμε για τον αγωνιστικό μας σχεδιασμό, για να δυναμώσουμε το μεγάλο εργατικό - λαϊκό μέτωπο της διεκδίκησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την οποία πληρώνουμε και με την αιμορραγία του εισοδήματός μας και με τους κινδύνους από την επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Με τη σύσκεψη θέλουμε να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας για την ανατροπή της άσχημης κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, για την οποία ευθύνονται οι ηγετικές ομάδες των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στα 25 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ είμαστε περήφανοι για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην οργάνωση της πάλης των σωματείων, στη διεκδίκηση με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων σε σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους και τον κοινωνικό εταιρισμό.

Οι μεγάλοι αγώνες που ξεδιπλώθηκαν, με τη σφραγίδα του ΠΑΜΕ και των εκατοντάδων σωματείων που συσπειρώνει, δυνάμωσαν την ελπίδα σε πλατιά τμήματα του λαού για τον δρόμο που μπορούμε και πρέπει να ακολουθήσουμε, για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Τέτοιοι ήταν και οι αγώνες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη σύσκεψη, όπως οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Οι αγώνες ενάντια σε εμβληματικά αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, με συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν «από τα κάτω», με τη συσπείρωση εκατοντάδων σωματείων, κόντρα στους υπονομευτικούς - απεργοσπαστικούς σχεδιασμούς των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα, που η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνεται, που οι μισθοί γίνονται χαρτζιλίκι, λόγω της τεράστιας ακρίβειας και της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, που γενικεύεται η ευελιξία και η ανασφάλεια και τα εργατικά «ατυχήματα» θερίζουν, που προβλήματα όπως της στέγασης, της Παιδείας και της Υγείας βασανίζουν όλο και περισσότερο τον λαό, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να μπει στο στόχαστρο η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που ψηφίζουν νόμους για να θωρακίσουν κι άλλο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο της «πολεμικής οικονομίας» και μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Σήμερα είναι ακόμα πιο επίκαιρο να συζητήσουμε για το κίνημα που χρειαζόμαστε, για συνδικαλιστικό κίνημα και σωματεία που θα διεκδικούν μαζικά, που δεν θα ενσωματώνονται στην κυρίαρχη πολιτική, αλλά θα παλεύουν με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Θέλουμε να δυναμώσει το ρεύμα χειραφέτησης, να ισχυροποιείται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, απαλλαγμένο από τη συμβιβαστική αντίληψη της κυβερνητικής εναλλαγής που γεννά την αποστράτευση, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.

Να είναι διεκδικητικό, αγωνιστικό και να οργανώνει την πάλη βάζοντας στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες της βαρβαρότητας που βιώνουμε, το καπιταλιστικό κέρδος, την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που απογειώνει την εκμετάλλευση, το εχθρικό κράτος που υπηρετεί το κεφάλαιο και καταδυναστεύει τη ζωή μας.

Θέλουμε να γίνουν περισσότερα βήματα στη λειτουργία των σωματείων, να είναι ισχυρά στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, να εξασφαλίζεται η μαζική και δημοκρατική συμμετοχή των εργαζομένων. Να είναι κίνημα ενωτικό, μαζικό, μαχητικό, μακριά από τα τραπέζια των υπουργείων και των επιχειρηματικών ομίλων, από τα παζάρια για το πόσα θα χάσουν οι εργάτες, όπως κάνουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ολοι στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των σωματείων, στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Αθήνα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ