Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Διαρκείς κινητοποιήσεις για τα προβλήματα στα σχολεία

Από τα κενά στα σχολεία, τις καταργήσεις τμημάτων και τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών μέχρι τη στέγαση των εκπαιδευτικών και τους διορισμούς τους, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν πάρα πολλούς λόγους να κινητοποιούνται και να διεκδικούν ακόμα και τα αυτονόητα για την Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 14.00, απαιτώντας την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων για όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που έκλεισαν τη διετία ως «δόκιμοι».

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει επίσης ο Σύλλογος ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», από κοινού με Συλλόγους Γονέων και Μαζικών Φορέων του δήμου Ωρωπού, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής την Παρασκευή 18 Οκτώβρη στις 14.00, αναφορικά με τις συγχωνεύσεις - ακυρώσεις κατάτμησης τμημάτων και τα κενά στα σχολεία.

Στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου δεν έγινε άρση της συγχώνευσης τμήματος με διαγνώσεις παιδιών από το ΚΕΔΑΣΥ, ενώ εξαιτίας ανάλογων διαγνώσεων είναι επιτακτική η ανάγκη κατάτμησης τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου Ωρωπού και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Παλατίων. Παλεύοντας για τα παραπάνω οι φορείς σημειώνουν επίσης ότι παρά την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης τμημάτων στο 2ο Δημοτικό Νέων Παλατίων ακόμα δεν έχει σταλεί εκπαιδευτικός για το δεύτερο τμήμα, ενώ πάνω από 100 είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού, και ήταν μηδενικές οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή.

Σε άλλες πόλεις

Στην Εύβοια οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Προκοπίου, Διρφύων, Κηρίνθου και Ανθηδώνος προχωρούν σήμερα Τετάρτη στις 18.30 σε κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας, αντιδρώντας στην υποβάθμιση των σχολείων τους, που τη μια μέρα τους είπαν ότι θα ανακληθεί και την άλλη τους την επέβαλαν εκ νέου. Τη στήριξή της στην κινητοποίηση εκφράζει η Ενωση Γονέων Χαλκίδας, καλώντας σε προσυγκέντρωση στις 17.45 στο πάρκινγκ της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας.

Σε κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στη Ρόδο καλεί αύριο Πέμπτη στις 14.00 η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στο νησί, από κοινού με Φοιτητικούς Συλλόγους, για το θέμα της στέγασης, διεκδικώντας επίδομα ενοικίου στους εκπαιδευτικούς. Οπως σημειώνει η ΑΣΕ, «κάποιοι αριθμοί τα λένε όλα: 1.000 οι παραιτήσεις αναπληρωτών και αναπληρωτριών την περσινή σχολική χρονιά, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης. Εκατοντάδες (περίπου 700) οι θέσεις που προσπερνά ο πίνακας στη διαδικασία των μόνιμων διορισμών για τον ίδιο λόγο. 776 ευρώ ο πρώτος μισθός των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, περίπου 950 ευρώ ο πρώτος μισθός των αναπληρωτών. Στη Ρόδο, των 200.000 κλινών μαζί με τα Airbnb, ελάχιστα τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση και αυτά σε εξωφρενικά ψηλά ενοίκια».

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64) οργανώνουν τέλος η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και το Συντονιστικό των ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, απαιτώντας εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ