Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Να γίνει εδώ και τώρα β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ - ΕΒΠ!

«Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και τα κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) παραμένουν εκατοντάδες!», καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) και επισημαίνει ότι «οι ευθύνες του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι τεράστιες και εγκληματικές απέναντι στα δικαιώματα των μαθητών. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες συνάδελφοι παραμένουν άνεργοι ή απολυμένοι!».

Στον σχετικό πίνακα η ΑΣΕ παραθέτει τα στοιχεία των προσλήψεων αναπληρωτών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ για πέρυσι και φέτος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ακόμα και με τις 1.500 προσλήψεις μονίμων που έγιναν δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ, γι' αυτό και ζητά άμεσα νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

«Η επιλογή του υπουργείου Παιδείας να προσπεράσει τη β' φάση για ΕΕΠ - ΕΒΠ, και να βγάλει μόνο μία ειδική πρόσκληση με 3 εργοθεραπευτές και 159 νοσηλευτές, δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, γίνεται με συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Τόσο οι ανάγκες των μαθητών μας όσο και οι δικές μας αντιμετωπίζονται από το υπουργείο και την κυβέρνηση σαν κόστος. Φαίνεται πως ο βασικός τους καημός είναι να εκβιάζουν και να σέρνουν στα δικαστήρια συναδέλφους που αγωνίζονται για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου!

Απαιτούμε β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ - ΕΒΠ εδώ και τώρα!

Στις 23 Οκτώβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε! Εργαζόμενοι ΕΕΠ - ΕΒΠ, μαθητές, γονείς, στον δρόμο για τις σύγχρονες ανάγκες μας!», καταλήγει η ΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ