Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ
Δίκαιες οι διαμαρτυρίες των στρατευμένων, να βρουν τη στήριξη όλου του λαού

Λύσσαξαν οι εκμεταλλευτές του λαού μας μην τυχόν γενικευτεί η αντίδραση της νεολαίας ενάντια στον πόλεμο και δεν έχουν κρέας για τα κανόνια τους στο μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών όπου Γης. Θέλουν να αναστείλουν δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, των στρατευμένων, των μαθητών, των φοιτητών (π.χ. πανεπιστημιακή αστυνομία, μαθητοδικεία, διώξεις και φυλακίσεις για τους φαντάρους). Ισως δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμπληρώνουν σπουδαστές στις στρατιωτικές σχολές, όπου άλλοτε γινόταν μεγάλος χαμός για το ποιος θα πρωτομπεί. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε να χρησιμοποιούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας για κρέας στα κανόνια τους προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Οι φαντάροι μας είναι του λαού παιδιά και έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Θύμιος Τσούνας, ανθυποπυραγός ε.α., μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

***

Οι διώξεις εναντίον φαντάρων, επειδή εξέφρασαν τη γνώμη τους φορώντας τη στολή τους, είναι απαράδεκτες! Τη δεκαετία του 1940 ο λαός μεγαλούργησε βγαίνοντας στο προσκήνιο, ενώ με τη στολή τους στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ και έγραψαν λαμπρή Ιστορία! Σήμερα είναι ανήκουστο να τιμωρούνται φαντάροι επειδή είπαν τη γνώμη τους απέναντι στους βρώμικους πολέμους των ιμπεριαλιστών, επειδή βγήκαν μπροστά και υπερασπίστηκαν τον όρκο που έδωσαν για υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας τους, που δεν βρίσκονται εκεί που τους στέλνει η κυβέρνηση - με την ανοχή των αστικών κομμάτων - στην Ερυθρά Θάλασσα και όπου αλλού επί Γης! Να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες ποινές, καμία τιμωρία φαντάρου που εκφράζει την αντίθεσή του στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και όσων τα υπηρετούν!

Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

***

Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας! Τώρα να μη συμμετέχει η χώρα μας σε κανέναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και πουθενά αλλού! Οι διαμαρτυρίες των φαντάρων για όλα αυτά τα ζητήματα είναι δίκαιες και πρέπει να βρούνε τη στήριξη όλου του λαού και των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία ή αποστράτων, σε όλη την Ελλάδα. Να καταδικαστούν τώρα οι ποινές που επιβλήθηκαν, να μην υπάρξει καμία νέα! Οι φαντάροι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να λένε τη γνώμη τους σε αυτές, ακόμα και στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ! Σε αυτήν τη λογική, καλούμε να επιστρέψουν στη χώρα και όλες οι αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων!

Θεόδωρος Ραχιώτης, ανθυπαστυνόμος ε.α.

***

Ολοι εμείς που εργαστήκαμε και ως πολιτικό προσωπικό στο υπ. Εθνικής Αμυνας, που είδαμε σημαντικές βιομηχανικές μονάδες του, όπως η ΕΒΟ Αιγίου, με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων να απαξιώνονται, την ώρα που δαπανώνται δισ. ευρώ για εξοπλισμούς μακριά απ' τις ανάγκες της χώρας, έχουμε διπλό χρέος να υπερασπίσουμε τους φαντάρους μας που λένε τη γνώμη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Τώρα να πούμε όλοι μαζί, με τον λαό μπροστά, να μην επιβληθεί καμία ποινή, να παρθούν πίσω όσες επιβλήθηκαν στου λαού τα παιδιά! Κάτω τα χέρια από τους φαντάρους!

Τάσος Αλατάκης, πρ. εργαζόμενος ΥΠΕΘΑ - ΓΔΑΕ - ΟΕΠ 2

***

Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους στρατευμένους που διώκονται πειθαρχικά γιατί συμμετείχαν στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις το προηγούμενο διάστημα, και με δηλώσεις τους τάχθηκαν κατά της εμπλοκής της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Οι συγκεκριμένες πειθαρχικές διώξεις στόχο έχουν να επιβάλουν «σιγή ιχθύος» σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας που αντιδρούν στη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος του Ισραήλ, που εδώ και έναν χρόνο έχει δολοφονήσει χιλιάδες ανθρώπους. Θεωρώ ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη της χώρας μας να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν συμμερίζονται τόσο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όσο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης συστηματικά μπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη και για εμάς τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. Οι πυροσβέστες μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας για να γυρίσουν οι στρατευμένοι που βρίσκονται εκτός των συνόρων, να απεμπλακεί η χώρα μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να παύσει η στήριξη στο κράτος του Ισραήλ, που δολοφονεί ανθρώπους αδιακρίτως.

Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, πυρονόμος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ